Kriptolar:
29677
Bitcoin:
$61.865
% 0.27
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.56
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 61.865
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.30 T

FTX’ten sonra ilk etkilenen şirket belli oldu: BlockFi, çekim işlemlerini durdurdu

Investing.com – Kripto para borsası FTX’in çöküşünden sonra bu durumdan ilk etkilenen şirketlerden biri kripto kredi şirketi BlockFi oldu. 

BlockFi tarafından Twitter üzerinden yapılan açıklamada şirketin fon çekim işlemlerini askıya aldığı duyuruldu. Yapılan açıklamada FTX’in durumunun belirsizliğinden kaynaklı şirketin faaliyetlerine devam edemediği bildirildi.

Temmuz ayında BlockFi, FTX.US ile 400 milyon dolarlık bir kredi limitiyle beraber ana şirket FTX’in firmayı 280 milyon dolara satın alma opsiyonunu içeren bir anlaşma imzalamıştı. 

Bu gelişmenin yanında BlockFi tarafından yapılan açıklamada ABD merkezli bankacılık ortağı Silvergate’in bugün gerçekleştirmeyi planladığı havale işlemlerini 14 Kasım’a ertelediğini duyurdu.

FTX.US işlemleri durdurabileceğine dair uyarı notu yayımladı

FTX CEO’su dün yaptığı özür mahiyetindeki açıklamada şirketin ABD kolu FTX.US’de bir sorun olmadığını ve tüm işlemlerin rutin şekilde gerçekleştiğini söyledi. Ancak son gelişmeler krizin FTX.US’yi de etkilediğine dair ipuçları veriyor ve zira borsanın ana sayfasında “FTX US’de ticaret birkaç gün içinde durdurulabilir. Lütfen kapatmak istediğiniz pozisyonları kapatın. Para çekme işlemleri açık kalmaya devam edecek. Güncellemere devam edeceğiz” şeklinde bir uyarı notu var. 

BlockFi ile ilgili gelişmeye geri dönersek şirketin işlemleri durdurmasının ardından yapılan ilk yorumlarda BlockFi’nin müşteri varlıklarının tamamını FTX platformunda tuttuğuna dair söylentiler var. Ayrıca isimsiz kaynaklara dayandırılan haberlere göre BlockFi, olası bir iflas sürecinin yönetmek için bir danışmanlık şirketiyle anlaşma yaptı.

Ayrıca FTX.US’in BlockFi’ye 400 milyon dolarlık kredi limiti açması da ABD borsasının da finansal kriz içinde olduğuna dair önemli bir ipucu olarak ortaya çıkıyor.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir