FTX’in son iflas başvurusunda borsanın 1 milyondan fazla alacaklısı olabileceği belirtildi.
FTX, geçen hafta yaptığı iflas başvurusunda 100 binden fazla alacaklısı olduğunu belirtmişti. Bugün güncellenen başvuruda alacaklı sayısının 1 milyondan fazla olabileceğine dair bir güncelleme yapıldı.
Son güncellemelere göre FTX’in iflas sürecini yöneten ekip, sürecin başlamasından önce en büyük 50 alacaklının açıklanması için bir liste sunmayı planlıyor. Böylece FTX’in iflası sonrası en çok etkilenen şirketler belli olacak.
Platform kullanıcıları teminatsız alacaklılar olarak tanımlandı
Yapılan başvuruda FTX platformunun kullanıcıları teminatsız alacaklılar olarak tanımlandı. Bu da ticari ilişki içinde olan şirketlerden çalışanlara kadar uzanan uzun bir listede borsa kullanıcılarının son sırada olması anlamına geliyor. FTX, geçen sene önemli bir büyüme görerek değerini 32 milyar dolara kadar çıkararak sektörün en büyük ikinci kripto borsası konumuna ulaşmıştı. Borsa, ayrıca 1 milyonun üzerinde kullanıcıya da ulaşmıştı.
FTX, ayrıca geçtiğimiz Cuma günü iflas ettiğini duyurmasından sonra hafta sonu şüpheli bir hack olayıyla 400 milyon dolardan fazla kripto varlığın çalındığını duyurdu.
FTX’in eski CEO’su gizemli tweetleriyle gündemde
Şirketin eski CEO’su iflas başvurusu sonrası sessiz kaldı, ancak borsanın çöküşünün kaldıraçlı bir ticaret pozisyonundan kaynakladığını itiraf etti. Bu hafta ise Sam Bankman-Fried, şifreli Twitter mesajlarıyla gündemde kalmaya devam ediyor.
Fried, dünden bu yana belirli aralıklarla gönderdiği tweetlerinde ilk olarak “What” kelimesini yazdı ve ardından sırayla “H”, “A”, “P”, “P”, “E”, “N”, “E”, “D” harflerini gönderdi. Herkes bu tweet dizisinin ardından ne olduğuna dair açıklamalar yapacağını beklerken Bankman-Fried, diziyi [NOT LEGAL ADVICE. NOT FINANCIAL ADVICE. THIS IS ALL AS I REMEMBER IT, BUT MY MEMORY MIGHT BE FAULTY IN PARTS.] (Yasal tavsiye değil. Finansal tavsiye değil. Hatırladığım kadarıyla hepsi bu, ancak hafızam bölüm bölüm eksik olabilir.) sözleriyle bitirdi.
Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.
Pingback: Sam Bankman-Fried’in Kripto İmparatorluğu Nasıl Çöktü? – COİN MÜHENDİSİ