Kriptolar:
30336
Bitcoin:
$64.082
% 1.36
BTC Dominasyonu:
%54.2
% 0.09
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 0.16
Korku & Açgözlülük:
60 / 100
Bitcoin:
$ 64.082
BTC Dominasyonu:
% 54.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

FTX’in Çöküşü: Ryan Salame, Sam Bankman-Fried’ı Suçluyor

Ryan Salame FTX

Ryan Salame’nin avukatları, kendisinin Sam Bankman-Fried’in yaptığı dolandırıcılığın bir parçası olmadığını ve FTX’in çöküşünün neredeyse tüm net servetini yok ettiğini vurguluyor.

Ryan Salame’nin avukatları tarafından Salı günü yapılan açıklamada, Eylül ayında seçim sahtekarlığı suçlamalarını kabul eden eski FTX yöneticisinin 18 aylık bir süre için af talep ettiği belirtildi.

Ryan Salame, FTX ve Alameda için çalışırken FTX müşterileri için havale ve fiat para birimi değişimlerini denetlemiş, Alameda paralarını siyasi katkılarda bulunmak için kullanmış ve Bahamalar’daki hayır işlerini denetlemişti.


İlginizi Çekebilir: Sam Bankman-Fried Hapishanede Pirinç Ticareti Yapıyor


Avukatları belgelerde Salame’nin kapatılan şirketlerdeki dolandırıcılıkta daha operasyonel ve daha az merkezi bir rol oynadığını iddia ediyor. Ayrıca kolluk kuvvetleriyle yaptığı işbirliğine, samimi pişmanlığına, uyuşturucu bağımlılığı sorunlarıyla başa çıkma çabalarına ve borsanın çöküşünün bir sonucu olarak zaten yaşadığı önemli mali ve kişisel kayıplara işaret ediyorlar.

Avukatlarına göre, FTX ile Alameda tesisindeki dört kişi arasında müşterilerini kandırmak ve onlardan para almak için kurulan komplodan tamamen habersizdi. Ryan Salame hiç hırsızlık yapmadı. Avukatları bir belgede “Müşterilere yalan söylemedi” dedi. “Kandırıldı. FTX dolandırıcılığını nihayet anladığında bunu Bahamalar yetkililerine bildiren ilk kişi oldu.”

Avukatları, Ryan Salame’nin büyük jüri celbi olmadan ABD Savcılığına kayıtları verdiğini ve Bahamalı yetkililere verdiği materyallerin FTX’e yönelik soruşturmayı başlattığını belirtiyor.

Ryan Salame’nin avukatları ayrıca, Bankman-Fried ile olan ilişkisinin ve FTX’in mirasının, bu ilişki bir engel teşkil etmeden asla başka bir iş arayamayacağı anlamına geldiğini ve “FTX’e ve Bankman-Fried’in yörüngesindeki diğer her şeye yönelik aralıksız medya eleştirisinin [Salame’nin] hayatının geri kalanında cezalandırılmasını sağladığını” iddia ediyor.

Alameda-FTX’in eski yöneticileri Caroline Ellison ve Gary Wang suçlarını kabul ettiler ve hapis cezasından kaçınmak için ABD makamlarıyla savunma anlaşmaları üzerinde görüşüyorlar.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

FTX’in Çöküşü: Ryan Salame, Sam Bankman-Fried’ı Suçluyor” te bir düşünce

  1. Pingback: Binance, Üç İşlem Çiftini Delist Ediyor! - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir