Kriptolar:
29472
Bitcoin:
$60.121
% 4.76
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.05
Piyasa Değeri:
$2.21 T
% 5.02
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 60.121
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.21 T

FTX, Yan Kuruluşlarını Satmak İstiyor

İflas başvurusunda bulunan FTX, çeşitli yan kuruluşlarını satmak için mahkemeye başvurdu.

Kripto para borsası FTX, yeni CEO’su John Ray III ile bir süredir iflas süreciyle mücadele ediyor. FTX’in hukuksal süreçleri, tüm hızıyla devam ederken şirketin varlıklarının ne olacağı konusunda yönelik yeni adımlar atılıyor. Alacaklılarına ödeme yapmanın ve iflastan kurtulmanın yollarını arayan borsa, elindeki yan kuruluşları mahkeme onayı ile satmak istiyor.

FTX, Yan Kuruluşları Satmak için Mahkemeye Başvurdu

İflas bayrağını havaya kaldıran FTX, ABD merkezli türev kanadı LedgerX de dahil olmak üzere çeşitli yan kuruluşlarını satma izni için federal bir mahkemeye dilekçe verdi.

Delaware İflas Mahkemesi’ne sunulan bir belgede, FTX’in avukatları, şirketin mevcut yönetiminin belirli iştirakler için satış hamlesi yapması veya başka stratejik işlemler bulmasının bir öncelik olduğunu söyledi.

Yapılan ön incelemeye göre, borçlular, Amerika Birleşik Devletleri içinde ve dışında düzenlemeye tabi, lisanslı ve/veya borçluların faaliyetlerine büyük ölçüde entegre olmayan birkaç iştirak ve varlığa sahip veya bunları kontrol ediyor. Borçlular, bu kuruluşların bir kısmının çözülebilir bilançolara, bağımsız yönetime ve değerli imtiyazlara sahip olduğuna inanıyor.

Satılmak istenen birimler arasında FTX US Derivatives, FTX Japan, FTX Europe ve Embed Business olarak da faaliyet gösteren LedgerX bulunuyor.

Bu kuruluşların çoğu FTX tarafından nispeten yakın zamanda satın alındı. Yani küresel ana şirketlerinden büyük ölçüde bağımsız olarak faaliyet gösterdiler. Bu nedenle, şirketin diğer bazı iştiraklerinden farklı olarak, varlıkları ve fonları FTX’ten ayrı kalıyor.

FTX’in yeni CEO’su John Ray III, kongrede verdiği ifadede FTX US gibi FTX’ten ayrıldığı iddia edilen şirketlerin bile aslında bağımsız olmadığını söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir