Kriptolar:
30369
Bitcoin:
$60.465
% 4.32
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 1.04
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 4.85
Korku & Açgözlülük:
51 / 100
Bitcoin:
$ 60.465
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.20 T

FTX ve IRS 24 Milyar Dolarlık Vergi Anlaşmasına Vardı

FTX

Ana alacaklısı olan ABD İç Gelir Servisi (IRS) ile iflas eden kripto borsası FTX, ön anlaşmaya vardı.

3 Haziran tarihli bir belgeye göre, IRS ve borsa, 24 milyar dolarlık bir vergi anlaşmazlığını çözmeye karar verdi. Başlangıçta FTX’in 44 milyar dolardan fazla vergi borcu olduğunu iddia eden IRS, bu rakamı daha sonra düşürdü. Anlaşma, mahkemenin FTX’in yeniden yapılandırma önerisini kabul etmesine bağlı.

Anlaşma kapsamında IRS, 24 milyar dolarlık talebini kabul edecek ve planın onaylanmasından sonraki 60 gün içinde 200 milyon dolarlık öncelikli vergi alacak. Vergi otoriteleri ayrıca tüketiciler ve diğer alacaklılardan sonra ödenen 685 milyon dolarlık bir alt talep alacak.

Anlaşma, 31 Ekim 2022’ye kadar olan vergi taleplerini kapsıyor. FTX, anlaşmanın dava riskini azalttığını ve alacaklı ve müşteri iyileşmesi konusundaki güveni artırdığını iddia ediyor. FTX “IRS taleplerinin ortaya çıkardığı bazı yeni ve zor vergi hukuku soruları göz önüne alındığında, bu davaların sonucunun belirsiz olacağını” diye belirtti.

FTX, vergi borcunu kabul etmeksizin, vergi yükümlülüğünün miktarı ve belirli nedenleriyle ilgili itirazda bulunuyor. Özellikle, eski CEO Sam Bankman-Fried’in çalınan para üzerinden vergilendirilmemesi gerektiğini savunuyor. Ayrıca, Bankman-Fried ve diğer CEO’lara yapılan ödemelerle ilgili işgücü vergisi tahminlerine karşı çıkıyor.

İlginizi Çekebilir: Sam Bankman-Fried Hapishane Değiştiriyor: Yeni Rota Kaliforniya

Ayrıca, uygun belgelerin eksikliği nedeniyle IRS’nin meşru indirimleri ve kayıpları yanlışlıkla reddettiğini savunuyor. Ancak vergi otoritesi aynı fikirde değildi ve FTX’e karşı büyük bir vergi ödemesi için mahkemede savaşmaya hazırdı.

IRS, bir anlaşma olmaksızın bu ve diğer teorileri kullanarak önemli vergi yükümlülüğü dayatmak için borçluların peşine düşeceğini bildirdi; onların argümanlarına katılmıyor.”

FTX, tüm talepleri tamamen karşılamayı ve bir miktar ek tazminat sağlamayı hedefleyen yeniden yapılandırma planını 8 Mayıs’ta duyurdu. İzin verilen tutarda 50.000 dolardan az talebi olan alacaklılar için %118’lik bir geri ödeme öngörülüyor, bu da “sayıca FTX alacaklılarının %98’ini” temsil ediyor. Geri ödemeler, FTX’in Kasım 2022’deki çöküşündeki varlık değerine bağlı olacak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir