Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.889
% 1.48
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.889
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

FTX Onayı Bu Altcoin’leri Düşürebilir!

FTX Onayı Bu Altcoin’leri Düşürebilir! Geçtiğimiz sene, Terra Luna çöküşü sonrasında gelen FTX kapanması ile birlikte ayı piyasası daha da derin bir boyut aldı. Bunun üzerine FTX borsası müşteri varlıklarını kullanıdığı için borçlar geri istenildiğinde geri ödeme yapmak için herhangi bir para mevcut olmadığından bunu yapmak mümkün olmamıştı.

Başta kurumsal olmak üzere bireysel milyonlarca müşterisi ödeme beklerken bunları ödemek adına portföyünde bulunan kripto varlıkları satmak eylemine geçti. Bunun için FTX borsasının elinde değeri yaklaşık 3.4 milyar dolar olan ve için Solana, Ethereum ve Bitcoin gibi büyük piyasa değerine sahip kripto paraların olduğu bir portföy mevcuttur.

Dikkatinizi çekebilir: Mina Tarafında Büyük Gelişme!

9 Eylül tarihinde verilen bu açıklama ile bu portföy tamamen satılabilir. Mahkeme kararı sonucu bu satışın yakınlaşması sinyali de pek çok kripto parada satış yapılmasına neden oldu. Bugün yaşanan altcoin düşüşlerinin asıl nedeni de bu FTX haberidir.

FTX Onayı Bu Altcoin'leri Düşürebilir!

FTX’in 3 Milyarlık Portföyü

13 Eylül tarihinde bununla ilgli onayın verilmesi bekleniyor. Onayın verildiği takdirde, FTX elindeki tüm varlıklarını tasfiye edecektir. Olası onay durumunda aşamalı ama hızlı bir satış altcoin’lerde daha büyük bir düşüş yaşanmasına neden olabilir. Bu portföydeki altcoin’lerin hacimlerine göre de değişecektir.

İlk sırada yüklü miktarlarda SOL (685 Milyon USD) ve FTT (529 Milyon USD) tokenlarının olduğu gözükmektedir. İçeriden verilen inside bilgiler 13 Eylüle kadar mahkemenin FTX’e yeşil işık yakacağını söylüyor.

Peki, bunlar dışında hangi coin’ler mevcut? BTC, ETH, APT, DOGE, MATIC, XRP, TON, BIT ve 248 Milyon Dolar değerinde stablecoin’ler mevcuttur. Portföydeki Bitcoin’in değeri 268 Milyon dolar değerinde, Ethereum 90, Aptos 67, Dogecoin 42, Matic 39, Bit 35, Toncoin 31 ve XRP 29 Milyon Dolar değerini taşımaktadır.

Satış Nasıl Olacak?

FTX, geri alınan bu kripto varlıkların satışını ve yönetimini denetlemek için bir stratejik plan ortaya koydu. Plan, FTX’in haftada 100 milyon dolara kadar token satmasını içermektedir. Bu hızlı ve ani satışların gelmemesi ve piyasada daha büyük düşüşlerin yapılmaması için atılan bir adımdır.

13 Eylül 2023’te Delaware İflas Mahkemesi’nde borsanın token satışlarıyla ilgli nihai kararın verilmesi bekleniyor. Kripto para piyasası artık bu haberi kötü bir şekilde karşıladı. Yaklaşık 34 hafta boyunca FTX tarafından piyasadakı alıcılar üzerine tokenlar yağdırılacaktır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir