Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.513
% 3.03
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.513
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

FTX kurucusunun ABD kongresine sunamadığı ifadesi basına sızdırıldı

Investing.com – FTX kurucusu Sam Bankman-Fried’ın ani şekilde tutuklanması, ABD komitesi önünde ifade vermesini engelledi.

Kripto sektörü Bankman-Fried’ın ABD Kongresinde vereceği ifadede neler söyleyeceği merakla bekleniyordu. Bahamalar’daki tutuklama olayından sonra bu olay gerçekleşmese de Fried’ın ifadesi internete sızdırıldı.

Forbes tarafından paylaşılan ifadede Sam Bankman-Fried’ın genel olarak kendisi dışında herkesi suçladığı görüldü. Fried, sızdırılan ifadesinde FTX.US’in genel danışmanı Ryne Miller’ın iflas başvurusunda bulunmaları için kendisine ve diğer yöneticilere yoğun bir baskı yaptığı söyledi. 

İflas kararının kendisine ait olmadığını ve baskı altında alındığını ifade eden FTX kurucusu, aynı zamanda şu anki CEO John Ray’in bu süreçte kendisini görmezden geldiğini ve e-postalarına hiçbir şekilde cevap vermediğini yazdı. Bunun yanında iflas sürecini yöneten ekibin, diğer ülkelerin düzenleyicileriyle de iletişim kurmadığını iddia etti. Ayrıca Bankman-Fried, FTX.US’in iflas ettiği gibi birtakım iddialarla ABD’li düzenleyicilerin yanıltıldığını düşünüyor.

FTX’in çöküşüne rağmen kurucusu, şirketin yeniden fonlanarak faaliyetlerine devam edeceğine yönelik inancını koruduğu da görüldü. Bu inancını ise FTX için milyarca dolarlık teklifin hâlâ geçerli iddiasına bağlıyor.

Bankman-Fried, Binance CEO’sunu suçlamaya devam ediyor

Tüm bunların haricinde borsanın eski CEO’su, FTX’i iflasa sürükleyen süreç için Binance CEO’su Changpeng Zhao sorumlu tutmaya devam ediyor ve CZ’nin attığı tweet’i FTX’e yönelik yıpratıcı kampanyanın son hamlesi olarak görüyor.

Kripto girişimcisi, “Bu tweet, büyük ölçüde Binance tarafından yönlendirilen FTX’te bir aylık sürekli olumsuz PR olduğuna inandığım şeyi takip etti” dedi. Bununla birlikte sızdırılan ifadede Binance’in kripto endüstrisinde rolü ve FTX ile ilişkisi hakkında söylenecek çok şey olduğunu yazan Fried, ancak şu an bunun yeri ve zamanı olmadığını dile getirdi.

FTX kurucusunun Bahamalar’da tutuklanması sonrası neler oldu?

Sam Bankman-Fried’ın ABD kongresi önünde ifade vermesini engelleyen tutuklanma olayının ardından avukatlar, kefaletle serbest bırakılması talebinde bulundu. Ancak Bahamalar Baş Yargıcı, Fried’ın kaçma riskinin yüksek olmasını gerekçe göstererek bu talebi reddetti. Yargıç, Bankman-Fried’ın 8 Şubat’a kadar tutuklu kalmasına karar verdi.

Fried’ın sürpriz tutuklanma olayı ve Binance’e yönelik suçlamalar, sektör için son derece önemli gelişmeler olsa da kripto piyasaları, bu olumsuz gelişmelere sınırlı tepkiler verdi. ABD enflasyon verisinin piyasalar için olumlu gelmesi, bu gelişmelerin önüne geçerken kripto varlıklar genel olarak bir yükseliş gördü. 

Bu süre zarfında Bitcoin, %4’e yakın yükselişle 17.800 dolar bandına yükselirken Ethereum, %5’e ulaşan değer artışıyla 1.300 dolar bandına adım attı. Toplam kripto para piyasa değeri ise son 24 saatlik girişlerle birlikte 870 milyar dolar seviyesin yükseldi.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir