Kriptolar:
29723
Bitcoin:
$66.041
% 7.06
BTC Dominasyonu:
%54.5
% 0.58
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 5.93
Korku & Açgözlülük:
64 / 100
Bitcoin:
$ 66.041
BTC Dominasyonu:
% 54.5
Piyasa Değeri:
$2.38 T

FTX kurucusu Bankman-Fried ifade vereceğini söyledi: FTT token hızlı yükseldi

FTX

Investing.com – FTX kurucusu Sam Bankman-Fried’ın ABD Senatosunda yapılacak olan FTX’in çöküşüyle ilgili duruşmaya katılıp katılmayacağı hafta boyunca polemik konusu olmuştu.

Bankman-Fried, bugün yaptığı açıklamada ifade vermek için duruşmada hazır olacağını söyledi.

Fried, konuyla ilgili attığı tweet’te şirketin hızlı çöküşü hakkında kısıtlı bilgiye sahip olsa da önümüzdeki hafta Salı günü gerçekleşmesi planlanan oturumunda ifade vereceğini söyledi.

Bankman-Fried, hafta başında FTX’in çöküşüyle ilgili henüz yeterli bilgiye sahip olmadığı için ifade veremeyebileceğini söylemişti. Bunun üzerine ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı California Demokratı Maxine Waters, son zamanlarda basın yaptığı açıklamalara atıfta bulunarak bildiklerinin şu an komiteye yardımcı olmak için yeterli olduğunu ve toplayacağı diğer bilgileri ise bir sonraki oturumlarda paylaşabileceğini söyledi.

Fried ile ilgili gelişmeler devam ederken Maxine Waters, sesini bir miktar daha yükselterek FTX’in kurucusunun hafta bitimine kadar oturum davetine cevap vermemesi durumunda komitenin mahkeme celbi çıkaracağını ima etmişti.

Bunun üzerinde Bankman-Fried, bugün oturuma katılmayı kabul etti ve FTX US’in ödeme gücü, uluslararası müşterilere geri ödeme yolları, çöküşe neyin neden olduğu ve kendi başarısızlıkları gibi konularda bilgi verebileceğini söyledi.

Yeni FTT token basılması teklifi piyasayı heyecanlandırdı

Bunun yanında Twitter’da kripto sektörü için önemli hesaplardan biri olan Wu Blockchain, ortaya bir teklif attı ve FTX borsasının yeniden devreye alınmasını ve yeni bir FTT token basılmasını ve bu kripto paranın alacaklılara dağıltılması önerdi.

Bu teklif kripto sektörünün önemli etkileyecilerinden biri olan Ran Neuner tarafından heyecanla karşılanırken Sam Bankman-Fried’da tweet’e verdiği cevapta teklifi destekleyeceğini söyledi.

Bu gelişmelerin ardından iflas eden FTX’in yerel varlığı FTT, hızlı bir yükseliş gördü. Bugün %50’ye yükselişle 1,33 dolardan 1,95 dolara kadar sıçrayan FTT, son saatlerde yönünü aşağı çevirerek düzeltmeye girdi ve şu an 1,6 dolar bandında hareket ediyor.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Borsalar’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir