Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.778
% 1.34
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.778
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

FTX krizinden ciddi şekilde etkilenen Solana, tasfiye ve ağ sorunlarıyla uğraşıyor

Investing.com – Bu hafta FTX ve Alameda’nın likidite krizine girmesi, bu şirketlerin yüksek miktarda SOL tokeni tutmasından dolayı Solana, bu krizden piyasanın geri kalanından daha sert etkileniyor.

Solana, son 24 saatte %35 bulan değer kaybıyla 18 dolar bandına geriledi. FTX’in kendi tokeni FTT ise günlük %75 düşüşle 4,7 dolara gerilerken en çok düşüş gören kripto para olmaya devam ediyor.

Solana piyasasında Google Cloud coşkusu kısa sürdü

Solana, geçen hafta Google Cloud’un ağda doğrulayıcı olarak faaliyet göstereceği haberlerinin ardından iki günde %25 değer artışıyla 30 dolar fiyatından 40 dolara kadar ciddi bir yükseliş gördü. Ancak haftanın son günü FTX ve Alameda’daki sorunların baş göstermesiyle birlikte bu coşku kısa sürdü. Sonuç olarak Solana, şu an geçen haftanın zirve fiyatından 4 gün içinde %50’nin üzerinde değer kaybı gördü ve bugün 18 dolar bandına kadar geriledi.

Solana’da tasfiyeler ve toplu satışlar

Bu düşüşün ardından SOL varlıklarını teminat olarak kullanan büyük yatırımcıların tasfiye olması da Solana piyasasında krizi derinleştirdi. Kripto muhabiri Wu Blockchain, bugün Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda 2,4 milyon SOL teminatına sahip bir yatırımcının 44,8 milyon USDC borcunun tasfiye riskiyle karşı karşıya olduğunu yazdı.

Bu arada Coinglass verileri ise son 24 saatte kripto piyasalarında 750 milyar dolara yakın tasfiye gerçekleşti. Solana piyasasındaki tasfiye miktarı, 240 milyon dolarlık Bitcoin ve 184 milyon dolarlık Ethereum tasfiyelerinin ardından 46 milyon dolar seviyesindeydi.

Solana ağında düşük performans uyarısı

Bunun yanında FTX’in Solana yatırımlarını da elinden çıkardığı bildiriliyor. Tüm bu tasfiye ve çıkış sorunlarının ortasında Solana ağında da sorunlar yaşanıyor. Ağ için şu an düşük performans uyarısı bulunuyor.

Solana ağı, bilindiği gibi geçmiş dönemlerde sık sık kesintilerle gündeme geldi. Son olarak Blockchain ağı, Ekim ayında 8 saat boyunca kapalı kaldı. Solana ağı, 2022 yılı boyunca birçok defa kararsızlık veya düşük performans sorunları yaşadı. 

Blockchain ağındaki kilitli toplam değerlerin erimeye devam etmesiyle ağdaki durumun daha da kötüleşebileceği tahmin ediliyor. Ağdaki kilitli toplam değer (TVL), geçen hafta 1 milyar dolarda bulunurken bugün 540 milyon dolara gerilemiş durumda. En sert çıkış, son bir haftada %65 oranında TVL düşüş görülen ve büyük yatırımcılarının tasfiyelerinin gerçekleştiği Solana ağındaki Solend platformunda görüldü.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir