Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$66.809
% 0.79
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.809
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

FTX Japonya, Sorunları Çözmek için 3 Ay Erteleme Aldı

Japonya düzenleyicileri, FTX Japonya operasyonlarını durdurma kararını alacaklılara iade gerçekleşmediği için 3 ay erteledi.

Kripto borsası FTX, iflasının ardından küresel finans alanında hareketli bir dönemi başlattı. Kripto endüstrisinin darbe aldığı iflas olayı, ülke düzenleyicilerini de harekete geçirdi. FTX eski CEO’su Sam Bankman-Fried hakkında yedi adet toplu dava açıldı. Ayrıca FTX, hukuksal olarak mercek altına alındı. Diğer taraftan, ana şirketin yan kuruluşları da sorunlar ile mücadele ediyor. Özellikle FTX‘in Japonya kolu, ülkedeki müşterilerine varlıklarını iade etmenin yollarını arıyor. Tüm bu süreçlerin ortasında Japonya düzenleyicisi, FTX‘in Japonya operasyonu ile ilgili yeni bir karar aldı.

FTX Japonya, Para Çekme Sorunlarına Yoğun Mesai Harcıyor

Kripto para borsası FTX‘in yan kuruluşu olan FTX Japonya, yerel bir düzenleyiciden gelecek yıla kadar onay aldı. Borsanın Japonya kolu, 9 Mart tarihine kadar para çekme ile ilgili sorunları çözmeye devam edebilecek.

Japonya Maliye Bakanlığı‘na bağlı yerel bir mali düzenleyici olan Kanto Yerel Finans Bürosu, FTX Japonya operasyonları hakkında yeni bir açıklama yaptı. Büro, FTX Japonya‘nın askıya alınmasını 3 ay ertelediğini bildirdi.

Yapılan açıklamaya göre, borsa kolunun talep ettiği bu erteleme para çekme sorunlarını kapsıyor. FTX‘in Japonya kolu, varlıkları alacaklılara iade edemedi. Ayrıca düzenleyici, FTX‘in Japonya kolunun ticaret sistemini işlevsiz olarak değerlendirdi.

Diğer taraftan, FTX‘in Japonya kolundan da konuyla ilgili bir açıklama geldi. Borsa, müşteri fonlarını hızlı bir şekilde iade etmenin mümkün olmadığını aktardı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir