Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.480
% 0.71
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.480
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

FTX, iştiraklerini satmak için iflas mahkemesine başvuruda bulundu

Investing.com – FTX, geçtiğimiz aylarda iflas eden şirketlerin varlıklarını satın almak için girişimlerde bulunuyordu. Bugün ise durumun tam tersine döndüğü görülüyor. 

FTX’in iflas başvurusundan sonra kurulan yeni yönetimi, şirketin bağlı kuruluşlarından 4’ünü satmak için iflas mahkemesine talepte bulundu. İflas sürecini yöneten FTX yöneticileri, bu şirketler hâlâ değerliyken ana şirket için likidite sağlamayı hedefliyor. 

FTX avukatları, yapılan başvuruda şirket bünyesindeki kripto para türev platformu LedgerX, hisse senedi işlem platformu Embed, FTX Japonya ve FTX Avrupa şirketlerini açık artırmayla satmak istediklerini iletti. 

Avukatlar tarafından yapılan satış talebinde bu iştiraklerin operasyonel faaliyetlerin askıya alınma sürecinin daha fazla uzaması halinde şirketlere yönelik risklerin daha da artacağı ve lisansların kalıcı olarak iptal edilmesi gibi sorunlar yaşanabileceği üzerinde duruldu.

FTX yetkililerinin duran varlık satışı talebine alacaklılar, 29 Aralık tarihine kadar bu sürece itiraz edebilecek. İtirazın gelmemesi durumunda 11 Ocak tarihinde karar aşamasına geçilecek. Onayın çıkması durumunda Ocak – Şubat döneminde ön teklifler alınacak, Mart ayının ortasına kadar ise nihai teklifler iletilecek. Buna göre açık artırma sürecinin Mart sonuna kadar sürmesi bekleniyor. 

Açık artırma sürecinin tamamlanmasının ardından varlık satışı için nihai kararı ABD Delaware Bölgesi İflas Mahkemesi verecek. Ancak Müzayedeler öncesinde satışla konu olan bir şirket için uygun bir teklif gelmesi durumunda açık artırma olmaksızın şirketin satışı gerçekleşebilecek.

Satışa konu olan şirketler arasında LedgerX, daha geçen yıl FTX bünyesine dahil edilmişti.  LedgerX’in FTX ve Alameda’nın iflası sonrası değerli kalan birkaç şirketten biri olduğu düşünülüyor. Avukatlar, satılmak istenen diğer platformların da ticari faaliyetlerinin ayrı olduğu ve ödeme güçlerini koruduğu bilinse de bu şirketlerin daha fazla itibar kaybetmemesi için elde çıkarılması gerektiği görüşünü savunuyor.

FTX kurucusu bu hafta başında tutuklandı

Bunun yanında FTX’in ana üssü olarak bilinen Bahamalar operasyonunu yöneten Sam-Bankman Fried, bu hafta başında birçok dolandırıcılık suçunda tutuklandı. Fried’ın avukatları, ABD’ye iade sürecine kadar kelafet ile ev hapsi talebinde bulunsa da yargıç, kaçma riskinin yüksek olmasını gerekçe göstererek bu talebi reddetti. Güncel durumda ise Fried’ın yeni bir kefalet teklifinde bulunmaya hazırlandığı söyleniyor.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir