Kriptolar:
30336
Bitcoin:
$64.309
% 1.22
BTC Dominasyonu:
%54.2
% 0.09
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 0.16
Korku & Açgözlülük:
60 / 100
Bitcoin:
$ 64.309
BTC Dominasyonu:
% 54.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

FTX, İflas Giderlerini Karşılamak için Hisse Senedi Satıyor

ftx

FTX son zamanlarda kalan hisselerini Chatbot Claude’u geliştirdiği bilinen bir AI şirketi olan Antropic’te sattı. Bu hamle, FTX’in iflasının toplam maliyetleri 700 milyon dolarlık yasal ve idari ücretleri aştığından yapıldı.

FTX CEO’su John Ray III tarafından yönetilen en son iflas başvuruları, mülkün kalan 15 milyon Antropik hissesini her biri yaklaşık 30 dolara sattığını ortaya koyuyor. Bu satış 450 milyon doların üzerinde gelir elde etti. Mart ayında bir önceki satışla birleştiğinde, bu FTX’in toplam getirilerini antropik 500 milyon dolarlık yatırımdan yaklaşık 1,3 milyar dolara getirerek yaklaşık 800 milyon dolar kâr elde ediyor.

Bu turdaki alıcılar arasında, Global Girişim Sermayesi Fonu G Squared hisselerin yaklaşık üçte birini satın aldı ve toplam 4,5 milyon hisse 135 milyon dolara. Diğer risk sermayesi fonları, kalan 20 alıcının çoğunluğunu oluşturdu.

Artam İflas Maliyetleri

FTX’in iflasının maliyeti artık 700 milyon doları aştı ve önemli yasal ve idari ücretler bu toplama katkıda bulundu. Bu rakam iflas uzmanı Bay Purple tarafından izlenmektedir. FTX alacaklıları, iflastan önce FTX’i de temsil eden iflayı ele alan birincil hukuk firması olan Sullivan ve Cromwell’i içeren potansiyel çıkar çatışmaları hakkında endişeler yarattı. Bu, bağımsız bir denetçinin atanmasına ve bir sınıf davasının başlatılmasına yol açmıştır.

Geçen yıl New York Times tarafından yapılan bir analiz, hukuk firmalarının kripto şirketi iflaslarını ele almak için yüz milyonlarca dolar ücret aldıklarını vurguladı. FTX CEO’su John Ray, davanın başlangıcından bu yana saatlik 1.300 dolarlık oranına göre mülkiyeti 5,6 milyon dolar faturalandırdı.

Mülk, alacaklılarının% 98’ini, iflas başvurusunda bulunan FTX’in dolar değerine göre hesaplanan izin verilen taleplerin en az% 118’ini geri ödemeyi planlamaktadır. Devam eden bu süreç, en büyük kripto para birimi borsalarından birinin gevşemesinin karmaşıklıklarının ve önemli finansal sonuçlarının altını çizmektedir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir