Kriptolar:
30253
Bitcoin:
$66.038
% 0.15
BTC Dominasyonu:
%54.0
% 0.46
Piyasa Değeri:
$2.41 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 66.038
BTC Dominasyonu:
% 54.0
Piyasa Değeri:
$2.41 T

ABD Savcıları, Eski FTX Yöneticisi Ryan Salame’nin Beş ila Yedi Yıl Hapis Cezası Almasını Öneriyor

FTX ve Alameda Research

FTX davasında görevli savcılar FTX eski yöneticisi için ceza önerisinde bulundular. Ryan Salame’nin cezası 28 Mayıs’ta belirlenecek. Salame, geçen Eylül ayında suçlamaları kabul etmişti. ABD savcıları, geçen Eylül ayında suçlu olduğunu kabul eden eski FTX yöneticisi Ryan Salame için beş ila yedi yıl hapis cezası öneriyor.

Salame’nin avukatları, mahkemeden en fazla 18 ay hapis cezası verilmesini talep etti. Ancak savcılar, Salame’nin talep ettiği 18 aylık cezanın çok üzerinde, önemli bir hapis cezasının gerekli olduğunu belirtti.

Salame’nin suçlarının yalnızca FTX ve kripto para endüstrisine yardımcı olmayı amaçladığını iddia etmesinin hafifletici bir neden olmadığını ve kanıtlarla da çeliştiğini belirten savcılar, “Sanığın suçlarının sadece FTX’e ve genel olarak kripto para endüstrisine yardımcı olmayı amaçladığı iddiası hafifletici değildir ve ayrıca sanığın suç eylemlerinden kişisel olarak birçok şekilde yararlandığını gösteren kanıtlarla çelişmektedir,” dediler.

Savcılar, “Yalnızca önemli bir hapis cezası, eylemlerinin doğasını ve ciddiyetini uygun bir şekilde yansıtabilir ve yeterli caydırıcılığı sağlayabilir,” diye eklediler.

Ancak Salame’nin avukatları, müvekkillerinin dolandırıcılık faaliyetlerinde merkezi bir rol oynamadığını ve FTX’in çöküşüyle kişisel servetinin büyük bir kısmını kaybettiğini savundu. Eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, müşterileri dolandırmaktan suçlu bulunmuş ve yaklaşık 25 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Salame’nin cezası, 28 Mayıs’ta New York’taki bir mahkemede belirlenecek. Salame, 2019’dan 2022’ye kadar Alameda Research ve ardından FTX.com’da üst düzey bir yönetici olarak görev yaptı.

Savcılar, Salame’nin ciddi suçlar işlediğini ve bu suçların FTX’in büyümesini teşvik etmek ve Bankman-Fried’in imajını parlatmak için yapıldığını belirtti.

Savcılar ayrıca, “Kampanya finansmanı suçu Amerikan tarihindeki en büyüklerden biridir ve lisanssız para aktarma işinde uygun denetim olmadan 1 milyar dolardan fazla para değiş tokuş edilmiştir,” dediler.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

ABD Savcıları, Eski FTX Yöneticisi Ryan Salame’nin Beş ila Yedi Yıl Hapis Cezası Almasını Öneriyor” te bir düşünce

  1. Pingback: FTX, İflas Giderlerini Karşılamak için Hisse Senedi Satıyor - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir