Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.561
% 0.33
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.561
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

FTX Eski CEO’su SBF, Yedi Davada Sanık Olacak

FTX eski CEO’su Sam Bankman-Fried (SBF), FTX‘in iflas etmesinden sonra hakkında açılan 7 toplu davada sanık sıfatıyla yer alacak.

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan FTX‘in iflasının etkileri, kripto piyasası üzerinde halen daha hissedilmeye devam ediyor. Bir zamanlar kriptonun dahi çocuğu olarak adlandırılan FTX eski CEO’su SBF, kripto endüstrisinin kötü çocuğu olduğu konuşulmaya başlandı. Alameda Research için müşteri varlıklarını tehlikeye sokan SBF, borsanın çöküşünden sonra hukuksal süreçler ile mücadele ediyor. Yaşanan olayların ardından, SBF hakkında bugüne kadar yedi toplu dava açıldı.

FTX Eski CEO’su SBF Hakkında Daha Fazla Dava Açılabilir

FTX eski CEO’su Sam Bankman Fried (SBF), borsasının iflas etmesinin ardından açılan dava süreçlerinde sanık olmaya devam ediyor.

SBF hakkında açılan davalar arasında, en dikkat çekeni Terra krizinde manipülasyon soruşturması oldu. ABD‘li savcılar, Terra çöküşünde SBF‘nin bir manipülasyonu olup olmayacağını soruşturmak için dava açtı.

Ayrıca diğer tarafta, SBF tarafından Cumhuriyetçiler Parti‘ye kara para bağışı yapıldığı soruşturuluyor. FTX‘in çöküşüne zemin hazırlayan mimar, birçok farklı manipülasyon ve kara para aklama konularında da soruşturuluyor. Toplu davaların konusu genellikle aynı oldu. Genel konu, SBF‘nin manipülasyonları ve yatırımcıların bilgisiz bırakılması olarak öne çıktı.

Eski müşteriler tarafından açılan davalar, FTX, Alameda ve birçok ünlü ismi kapsıyor. FTX‘in haksız zenginleştiği ve bilgisiz müşterileri kullandığı ön planda yer alıyor. Ayrıca birçok ünlü, borsanın manipülasyonlarına alet olmak ile suçlanıyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir