Kriptolar:
29723
Bitcoin:
$65.852
% 6.41
BTC Dominasyonu:
%54.5
% 0.58
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 5.93
Korku & Açgözlülük:
64 / 100
Bitcoin:
$ 65.852
BTC Dominasyonu:
% 54.5
Piyasa Değeri:
$2.38 T

FTX Eski Çalışanlarına 157 Milyon Dolarlık Dava Açtı!

FTX eski çalışanlarına

İflas Eden Kripto Para Borsası FTX, Salameda‘nın eski çalışanlarına 157 milyon dolarlık dava açtı

FTX, eski CEO’su Sam Bankman-Fried tarafından kontrol edildiğini iddia ettiği Salameda’nın çalışanlarına dün gece geç saatlerde fonlarını geri almak için dava açtı.

Dava dosyasında, Michael Burgess, Matthew Burgess, Lesley Burgess, Kevin Nguyen, Darren Wong’un, FTX.com ve FTX US’de kayıtlı hesaplara sahip olan bir dizi firma üzerinde kontrol sahibi oldukları, FTX’in iflasının yaşandığı günlerde varlıkları hileli bir şekilde çektiği iddia ediliyor.

Mahkeme dosyasına göre, “31 Ağustos 2023 itibarıyla, bu varlıkların toplu olarak yaklaşık 157,3 milyon dolar değerinde olduğu” belirtildi. Ayrıca Michael Burgess’in FTX ABD döviz hesaplarından birinden, hesabı kendisine aitmiş gibi gösterip hesaplardaki parayı başka borsalara transfer ettiği belirtildi.

Mahkeme dosyasında şunlar yazıyor, “Davalı Michael Burgess’e yapılan bu transferlerin her biri, FTX US’in mevcut veya gelecekteki alacaklılarını engellemek, geciktirmek veya dolandırmak amacıyla yapıldı.”

Burgess‘in bir çok FTX’e ait hesaplardan usulsüz bir şekilde kripto para satışı yaptırdığını ve kendisine ait olmayan bu parayı izinsiz bir şekilde başka borsalara transfer ettiği belirlendi. Ayrıca diğer davalı FTX yöneticileri de FTX’in iflas açıklamasından sonra kendilerine ait olmayan varlıkları izinsiz bir şekilde başka borsalara transfer edildiği belirlendi.

Gelen şikayetler üzerinde araştırma yapan yetkililer bu durumu farkına vardı ve bu tür usulsüzlük yapan Salameda yöneticilerine dava açtı. Bu davada çalınan bu fonların geri alınması için yetkililer çalışıyoruz dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir