Kriptolar:
29677
Bitcoin:
$61.694
% 1.77
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.56
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 61.694
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.30 T

FTX çöküşü sonrası BlockFi de iflas başvurusuna hazırlanıyor

Investing.com – Geçen hafta FTX’in iflas başvurusu sonrası şirket ile bağlantı kripto şirketlerinden olumsuz haberler gelmeye devam ediyor. 

Geçen hafta işlemlerini askıya aldığını duyuran BlockFi, The Wall Street Journal’ın haberine göre, iflas başvurusu için hazırlanıyor. BlockFi, yakın zamanda FTX’ten 400 milyon dolarlık kredi kullanmıştı. Aktarılan bilgilere göre kullanılan bu kredi tutarının önemli bir kısmı FTX bünyesinde bulunuyordu. Hafta başında ise BlockFi kurucusu ve COO’su Flori Marquez, yatırımcılara önemli ölçüde etkilenmediklerine dair güven vermişti.

BlockFi, Terra ekosisteminin çöküşü sonrası zor duruma düşen şirketler arasındaydı ve bu yaz FTX’in iştiraki Alameda aracılığıyla kullandırılan kredi ile şirket, iflastan kurtulmuştu. Ancak şimdi şirketin, FTX’in iflası sonrası toparlanma yolunda başka seçeceği kalmadığı görülüyor.

Kripto sektörü iflas dalgasının büyüme riskiyle karşı karşıya

FTX çöküşünden etkilenen ilk büyük şirket BlockFi olarak ortaya çıktı. Ancak geçtiğimiz dönemlerde zor durumda olan birçok şirket için kurtarıcı rolünü üstlenen FTX, onlarca şirkete yatırım yaptı. Bunlar arasında en bilinenleri ABD merkez işlem platformu RobinHood ve kripto kredi şirketleri Voyager Digital ve Celsius Network var.

Bunun yanında yaklaşık iki ay önce FTX, Anthony Scaramucci tarafından kurulan yatırım şirketi Skybridge Capital’in %30’unu alacağına yönelik gelişmeler vardı.

Crunchbase tarafından iletilen verilere göre ise genel olarak Alameda Research 184, FTX Ventures 48, FTX borsası ise 21 şirkete yatırım yapmış durumda. Şirketin, kripto endüstrisinde geniş bir yatırım yelpazesine sahip olması, önümüzdeki günlerde iflas dalgasının daha da büyüyebileceğine dair endişeleri artırıyor.

Bu haftaki gelişmelerde ise FTX’in kurtarma rolünü şimdi Binance’in üstlendiği görülüyor. Binance CEO’su Changpeng Zhao, bu hafta likidite krizinde olan ancak uzun vadede büyüme potansiyeline sahip şirketler için bir kurtarma fonu kurulacağını söyledi ve diğer şirketleri de fona katılmayı davet etti.

Yazar: Günay Caymaz 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir