Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.814
% 1.03
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.814
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

FSOC, Kongre’nin Kripto Sektörüne Müdahale Etmesi Gerektiğini Düşünüyor

FSOC tarafından hazırlanan son rapor, kripto sektörünün finansal sistem için henüz bir tehlike oluşturmadığını vurguladı.

Finansal İstikrar Gözetim Konseyi (FSOC), riskli sektöre Kongra tarafından müdahale edilmesi gerektiğine inanıyor.

FSOC, Yıllık Raporunu Paylaştı

Finansal İstikrar Gözetim Konseyi’nin yayımladığı yıllık rapora göre, ABD’li vekiller, regülatörler ve endüstri tarafından da dile getirildiği üzere kripto sektörünün denetlenme biçimde tehlikeli boşluklar söz konusu.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell ve diğer regülatör kurumların başkanlarını içeren bir panel olan FSOC, finansal sistem üzerindeki riskleri tartışmak ve konseyin yıllık raporunu onaylamak için bugün bir araya geldi.

Rapor, menkul kıymet olmayan token’ların spot piyasalara ulaşamaması konusunda yayın endişeleri yineledi.

Rapor, özellikle “düzenleyici makamların kripto varlık kuruluşlarının ve yan kuruluşlarının faaliyetlerini görünür kılmak ve denetlemek için ilgili mevzuatı” tavsiye etti.

Yellen, dijital varlıklardan kaynaklanan risklerin bu yılki rapordaki “temel önceliklerden” birini temsil ettiğini söyledi.

“Geçtiğimiz yıl boyunca, son aylar da dahil olmak üzere kripto ekosisteminde önemli şoklar ve oynaklık gördük”

Raporda “FTX’teki sorunlar, Bitcoin ve diğer kripto varlıkların fiyat düşüşlerini hızlandırdı ancak şimdiye kadar daha geniş ABD finansal sistemi üzerinde sınırlı bir etkisi oldu. ifadeleri de yer aldı.

Toplantının, kapalı kapılar ardında kalan ayrı bir bölümünde Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanı Gary Gensler ve Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’nu (CFTC) yöneten Rostin Behnam da dahil olmak üzere bazı regülatörler kripto pazarının durumunu ele aldı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir