Kriptolar:
30444
Bitcoin:
$61.383
% 0.71
BTC Dominasyonu:
%53.3
% 0.38
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 0.63
Korku & Açgözlülük:
30 / 100
Bitcoin:
$ 61.383
BTC Dominasyonu:
% 53.3
Piyasa Değeri:
$2.25 T

FriendTech, Coinbase’in Base’inden Ayrılıyor

Coinbase

Web3 sosyal ağı FriendTech, Coinbase‘in Layer 2 blockchain’i Base’den ayrılarak, blockchain altyapı sağlayıcısı Conduit ile ortaklaşa geliştirdiği kendi blockchain ağı Friendchain’e geçiş yapmayı planladığını duyurdu. FriendTech’in kurucu ortağı Racer, daha önce sosyal ağın Base’den ayrılmayı düşündüğüne dair ipuçları vermişti.

FriendTech, Ethereum Layer 2 ağı olan ve Coinbase tarafından yönetilen Base ile yollarını resmi olarak ayırdı. Yeni blockchain ağı Friendchain, Conduit ile ortaklaşa oluşturuldu ve FriendTech’in kendi yerel tokenini “tamamen transfer edilebilir gaz tokeni” olarak kullanacak. Protokol, geçiş için kesin bir zaman çizelgesi belirtmese de, X platformunda yapılan duyuruda blockchain’in geliştirilmesi ilerledikçe kullanıcıların “önümüzdeki aylarda” bilgilendirileceği belirtildi.

Duyuruda başka ayrıntılara yer verilmemiş olsa da, bu adım FriendTech’in kurucu ortağı Racer’ın Base’den ayrılma isteğini dile getirdiği önceki açıklamalarını takiben sürpriz olmadı. Racer’ın bu açıklaması, o dönemde FriendTech tokeninin fiyatında %20’lik bir düşüşe neden olmuştu.

Ancak son duyuru, token fiyatında ters etki yaratarak, son yirmi dört saat içinde %11’lik bir artışa neden oldu. 

Platform, belirli kullanıcıların gönderilerine erişim sağlayan anahtarların alıcı ve satıcıları açısından son dönemde bir düşüş yaşadı. Mayıs ayının başında FriendTech’in ‘v2’ güncellemesinin lansmanıyla hizmetteki işlem sayısında on binlerce artış görülse de, bu sayıların o zamandan beri v2 güncelleme öncesi seviyelere düştüğü belirtiliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir