Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.582
% 2.86
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.582
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Fransa’nın en büyük 3. bankası kripto hizmeti sunmak için onay aldı

Fransa’nın en büyük 3. ve Avrupanın en büyük 6. bankası olan Societe Generale’in geçtiğimiz ay kripto varlık hizmet sunmak için onay aldığı açıklandı.

Fransız bankacılık devinin, önümüzdeki dönemlerde Blockchain odaklı iştiraki Societe Generale Forge aracılığıyla kripto varlık saklama ve ticaretine başlaması bekleniyor.

The Block haberine göre mevcut dönemde Fransa’da birçok girişiminin dijital varlıklarını saklamak için lisanslı bir kuruluş bulmakta zorlandığına vurgu yapıldı. Fransız düzenleyicilerinin verdiği bu onay, kripto yatırımlarını güvenli şekilde tutmak isteyen risk sermayesi şirketlerinin, artık varlıklarını ülkenin en büyük bankalarından birinde saklayabileceği anlamına geliyor.

Societe Generale, 2022 yılı boyunca hizmetini kripto alanına doğru genişletmek için çeşitli girişimlerde bulundu. Haziran ayında banka, kripto saklama hizmeti Metaco, kripto alanındaki hizmetleriyle ilgili Societe Generale ile bir iş birliği yaptığını duyurdu. Bunun yanında banka, geçen ay kripto paralara dayalı menkul kıymetler sunmak isteyen fon yönetim şirketleri için yeni bir saklama hizmeti sunacağını duyurmuştu.

Fransa, küresel kripto şirketlerinin gözdesi haline geliyor

Fransa, son yıllarda Avrupa Bölgesi’nin kripto dostu ülkeleri arasında öne çıkıyor. Bu ortamdan yararlanmak isteyen birçok kripto şirketi ise Fransa’da bir merkez kurma çabalarına devam ediyor. Son olarak crypto.com, Paris’te bir bölgesel üs kurma niyetini duyurarak 150 milyon euro’luk bir yatırım planladığını açıkladı.

Diğer yandan Binance, bu yıl Fransa’da işletme lisansı aldıktan sonra ülkede Blockchain teknolojisi için bir merkez kurmak için girişimlere başladı. Bu girişimdeki ciddiyetini ortaya koyan Binance, 2022’nin ikinci çeyreğinde Fransa faaliyetleri için 100 milyon euro’luk bir fon ayrıldığını duyurdu.

Şu an Fransa’nın yasal zemini, küresel kripto şirketlerinin Avrupa’da bir merkez kurmaları için ideal gibi gözüküyor. Özellikle Avrupa Birliği’nin kripto paraları düzenleme konusunda ciddi adımlar atması, daha çok kripto şirketinin bölgede güvenli şekilde faaliyet göstermeleri için olumlu bir gelişme olarak kabul ediliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir