Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.272
% 2.36
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.272
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Fonlar LUNA’dan Sonra O Altcoin’i Mi Satacak? CTO Konuştu!

Tether’in Baş Teknoloji Sorumlusu Paolo Ardoino bugün, bazı hedge fonlarının USDT’ye yaptığı ‘açık ve koordineli’ saldırılardan bahsetti. Bunun, Terra’nın (LUNA) çöküşünün ardından başka bir FUD dalgası yaymak amacıyla yapıldığını açıkladı.

Paolo Ardoino: Hedge fonları Terra’nın (LUNA) ardından USDT’ye saldırdı

Coinmuhendisi.com haberlerinden de hatırlayacağınız üzere Terra’nın stablecoin’i UST dolar peg’ini kaybetti ve çöktü. Bu çöküşte, Terra ekosisteminin tokeni LUNA da UST’yle birlikte piyasadan silinecek ölçüde zarar gördü. Şimdi, Tether’in ABD dolarına sabitlenmiş bir numaralı stablecoin’i USDT bir testten geçti. USDC ve USDT’nin sürekli depeg’i için yeni bir tercih de dahil olmak üzere son gelişmeler, kripto topluluğu içinde kaşları kaldırdı.

Paolo Ardoino, Twitter’dan konuya ilişkin olarak uzun bir ileti dizisi paylaştı. Ardoino, USDT’nin likiditesine zarar vermek için hedge fonlarının işbirliği yaptığını söylüyor. Ayrıca, bu hedge fonlarının USDT’ye yönelik “açık saldırılar” gerçekleştirdiğini iddia ediyor. Daha sonra saldırıların arkasındaki dinamikleri açıklıyor. Buna ek olarak saldırıların ardından daha düşük bir fiyatla yeniden satın aldıklarını söylüyor. Bu bağlamda Ardoino, şu açıklamayı yapıyor:

Hedge fonlarının yaydığı FUD arasında, ilk olarak, Tether %100 desteklenmedi veya desteklenmedi. Bu arada Tether’in Evergrande pozisyonu veya daha önce sahip olduğu Çin CP’si pozisyonu %85.

Ardoino, saldırganların başarılı olamayacağını söylüyor

Ayrıca Ardoino, Tether’in şeffaflık göstermek için yaptığı her şeye rağmen, saldırganların saldırılarından vazgeçmediklerini kaydediyor. Buna ilaveten, ABD hazinelerine geçmek için CP pozisyonlarını aşamalı olarak azaltma taahhütlerinden bahsediyor.

Ardoino, Tether’in ticari kağıt riskinin 45 milyar dolardan 8,4 milyar dolara düştüğünü söylüyor. Ayrıca Tether’in %100 desteğini yineliyor. Buna ilaveten son zamanlarda sektörde ‘kutsal kahramanlar’ olarak kabul edildiğini söyleyerek sorun yaşayan hedge fonlarına sert bir darbe vuruyor.

FTX’in kripto şirketlerini kurtarması sektör için iyi

Tether’in kurucu ortağı ve BlockV’nin şu anki CEO’su Reeve Collins, CNBC’ye yakın tarihli bir röportaj verdi. Collins, gelişmekte olan DeFi endüstrisini tartıştı ve bir endüstri filizlendiğinde sorunların normal olduğunu söyledi. Ayrıca, FTX’in bazı sorunlu kripto şirketlerinin son kurtarma paketini ele alarak devam etti. Bu bağlamda Collins, şunları söyledi:

FTX’in böyle bir adım atması harika. Çünkü gerçekten tamam diyecekleri bir savaş sandığına sahipler. Sizlerin harika bir izleyici kitleniz vardı. Bir süredir harika bir ürününüz vardı. Ancak işe yaramadı. Hadi devreye girelim ve sizi şuraya götürelim. Yani sonraki seviyeye.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Altcoin’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir