Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$62.771
% 4.98
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 62.771
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Fonlar Altın Alıyor: Analistler ise “Bu Seviyelere Bakın” Diyor!

Commodity Futures Trading Commission’un (CFTC) son verilerine göre, artan jeopolitik korku, altını bir kez daha hedge fonlar arasında çekici bir güvenli liman varlığı haline getiriyor. Societe Generale’deki emtia analistlerine göre, CFTC’nin son raporu, para yöneticilerinin geçen hafta 7,1 milyar dolarlık altın satın aldığını gösterdi. Bu veri, CFTC’nin yeni raporuna başladığı 2006’dan bu yana dördüncü en büyük yükseliş haftası anlamına geliyor. Analistlerin CFTC raporuna ilişkin değerlendirmelerini ve fiyat tahminlerini Coinmühendisi.com okuyucuları için hazırladık.

Mathew Simpson: Sarı metal için 1.900’ün üzerinde bir kırılma bekliyoruz

Fransız bankası Societe Generale, yükselen enflasyon korkularının ve Doğu Avrupa’daki jeopolitik belirsizliğin son altın alım çılgınlığını körüklediğini söylüyor. CFTC’nin 15 Şubat’ta sona eren haftaya ait Commitments of Traders raporu, para yöneticilerinin Comex altın vadeli işlemlerinde spekülatif brüt long pozisyonlarını 34.296 sözleşme artırarak 151.530’a yükselttiğini gösterdi. Aynı zamanda, short pozisyonlar 3.943 sözleşme azalarak 43.824’e geriledi.

Altının net pozisyonu şu anda 107.706 sözleşmede bulunuyor. Bu, altının net boğa pozisyonunun Kasım ortasından bu yana ilk kez 100.000’in üzerine çıkması demek. Son iki haftada altın pozisyonu %55 arttı.

Anket döneminde altın fiyatları, 1.850 dolarda ilk direnci atlayarak Kasım ayından bu yana en yüksek seviyesine çıktı. City Index piyasa stratejisti Mathew Simpson, altının son 1.900 doların üzerindeki hareketinin, boğa pozisyonunun arttığının bir işareti olduğunu belirtiyor. Ancak stratejist, fiyatların jeopolitik manzaradaki değişimlere karşı hassas olmaya devam ettiğini de sözlerine ekliyor. Mathew Simpson, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Şu anda altın fiyatlarına yönelik en büyük tehdit Rusya’nın geri çekilmesi. Ve bu pek olası görünmediğinden, düşüşlerin satın alınmasını ve nihai olarak 1.900’ün üzerinde bir kırılma olmasını bekliyoruz.

Altın, güçlü bir boğa hissi görse de, gümüş aynı ilgiyi çekmekte zorlanıyor

TD Securities’deki emtia analistleri, güvenli liman talebinin, fiyatların 1.900 dolar civarında kalması nedeniyle teknik ivmeye yol açtığını kaydediyor. Altın, güçlü bir boğa hissi görse de, fiyatların 24 dolara yükselmesiyle gümüş aynı ilgiyi çekmekte zorlanıyor.

Dağıtılmış rapor, Comex gümüş vadeli işlemlerinde parayla yönetilen spekülatif brüt long pozisyonların 1.022 sözleşme artarak 44.274’e yükseldiğini gösterdi. Aynı zamanda, short pozisyonlar 6.282 sözleşme azalarak 26.809’a düştü.

Gümüşün net pozisyonu, önceki haftaya göre %71’den fazla artarak 17.465 kontrat seviyesinde bulunuyor. Gümüş fiyatları anket döneminde 24 dolara çıkmayı başardı. Ancak gümüş fiyatları bu direnç bariyerini aşmak için mücadele etti. Gümüş, değerli metaller sektöründe hayal kırıklığı yaratmaya ve düşük performans göstermeye devam etse de, yakın gelecekte güçlü endüstriyel talep görmesi beklendiğinden birçok analist metal konusunda boğa pozisyonunu sürdürüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir