Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.217
% 1.37
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.217
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Florida Hükümetinden Kripto Dolandırıcılığına Karşı Uyarı

Florida Tarım ve Tüketici Hizmetleri Departmanı (FDACS), kripto para aracılığıyla yapılan ödeme dolandırıcılıklarına karşı uyarı yayınladı.

Yeni iş birlikleriyle gelişmeye devam eden kripto hizmetleri geniş bir ağa yayılıyor. Fakat büyümenin, dolandırıcılıklara aracı olması gibi dezavantajları bulunuyor. Kötü niyetli kişilerin elinde bir silaha dönüşen kripto para birimleri, artan dolandırıcılıkların yeni oyuncusu oluyor. Durumu engellemek isteyen Florida hükümeti de uyarılarda bulundu.

Florida Hükümeti Kripto Dolandırıcılıklarına Karşı Uyarı Yayınladı

Florida Tarım ve Tüketici Hizmetleri Departmanı (FDACS), vatandaşların olası dolandırıcılıkları belirlemesine ve bunlardan kaçınmasına yardımcı olabilecek beş madde yayınladı.

FDACS, hizmetler için hediye kartları ve kripto para birimleri aracılığıyla ödeme yapılmasının istenmesini içeren otomatik arama dolandırıcılığına ilişkin bilgiler paylaştı.

Dolandırıcılar tarafından sıklıkla kullanılan şu maddelere vurgu yapıldı:

  • Acil İşlem: Bir arama veya mesaj, aracınızın garanti kapsamına devam etmek için hemen harekete geçmenizin acil olduğunu söyleyerek dolandırıcılık kapısını aralıyor.
  • Yalan Bilgi: Dışarıdan bir şirket, yalnızca araç üreticisinin yapabileceği bir şekilde, fabrika garantisini uzatmayı teklif ederek para istiyor.
  • Sahtekarlar: Dolandırıcılar, tanıdığınız ve güvendiğiniz bir şirket için çalıştıklarını ima ederek para isteyebilir.
  • Kişisel Bilgi: Sosyal Güvenlik numaranız, ehliyet numaranız veya kredi kartı bilgileriniz için yapılan talepler, dolandırıcılığın kesin işaretleridir.
  • Ödeme Şekli: Bir hediye kartı veya kripto para ile ödeme yapmanız istenirse, bu bir dolandırıcılıktır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir