Kriptolar:
30444
Bitcoin:
$60.717
% 0.06
BTC Dominasyonu:
%53.3
% 0.38
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 0.63
Korku & Açgözlülük:
30 / 100
Bitcoin:
$ 60.717
BTC Dominasyonu:
% 53.3
Piyasa Değeri:
$2.25 T

Finans Danışmanları Bitcoin ETF’lerini Müşterilere Tavsiye Etmiyor

Bitcoin

Finans danışmanları Bitcoin ETF’lerini müşterilere tavsiye etmiyor. Bitcoin Spot ETF’lerin onayına rağmen, ABD’li finansal danışmanlar hâlâ müşterilerine BTC maruziyeti sunmaktan kaçınıyorlar.

Bitcoin ETF’lerinin piyasaya sürülmesi büyük bir coşku yaratsa da, birçok finansal danışman temkinli davranmaya devam ediyor. Bu düzenlenmiş fonlar, Bitcoin’e ilgi duyan varlıklı müşterilere güvenli bir yatırım yolu sağlamak amacıyla oluşturulmuştu. Ancak lansmanın üzerinden altı ay geçmesine rağmen, beklenen ilgi henüz gerçekleşmedi.

Finansal danışmanlar, Bitcoin’e olan şüphelerini sürdürmekte kararlı. Bu durum ETF’lerin başarısız olduğu anlamına gelmiyor, aksine bazıları tarihin en başarılı ETF lansmanları arasında yer alıyor. Atlanta’daki Apex Financial Services’in kurucusu ve başkanı Lee Baker, bu konuda kararsız olanlardan biri. “Bu konuda araştırma yapıyorum çünkü eninde sonunda tavsiye edeceğimi düşünüyorum, sadece henüz o noktada değilim” dedi. Baker, daha fazla geçmiş bilgiye sahip olursa, Bitcoin ETF’lerinin müşteri portföylerine girme olasılığının artacağını belirtti.

Yapılan bir yaptığı bir ankette, finansal planlamacıların Bitcoin ve Bitcoin ETF’leri konusundaki tereddütlerinin iki ana faktöre dayandığı ortaya çıktı: piyasadaki zaman ve mevzuata uygunluk. Atlanta’daki oXYGen Financial’ın kurucusu ve CEO’su Ted Jenkin, artan düzenlemelerin Bitcoin’in daha geniş çapta benimsenmesine yol açacağını düşünüyor. “Düzenleme olmasa bile, zamanla Bitcoin’in bir teknoloji firması kadar istikrarlı bir varlık olduğunu kanıtlarsa, daha fazla benimseme göreceksiniz” dedi.

İlginç bir şekilde, birçok danışman ETF’ler hakkında ne bir görüşme başlatıyor ne de müşterilerden soru alıyor. Çoğu danışmanın bu fonlara tahsisat yapmış çok az müşterisi var. Bazı danışmanlar Bitcoin yatırımı konusunda kendilerini bilgilendirirken, diğerleri daha muhafazakâr müşteri tabanına sahip olanlar daha umursamaz davranıyor.

İlginizi Çekebilir: Joe Biden, SEC’in Kripto Yasasını Veto Etti

YMW Advisors’ın genel müdürü Bradley Klontz, “Finansal danışmanlar artık müşterilerine güvenli, güvenilir ve düzenlenmiş Bitcoin’e erişim sağlamanın bir yoluna sahip. Bu harika… Ancak, bu kadar volatilitesi olan hiçbir varlık sınıfını ya da belirli bir varlığı tavsiye etmiyorlar” dedi.

2050 Wealth Partners’ın kurucu ortağı ve eş CEO’su Rianka Dorsainvil, müşterilerinin çoğunun yüksek riskli fırsatlar yerine istikrar ve uzun vadeli büyümeye öncelik verdiğini belirtti. Dorsainvil, Bitcoin ETF’lerinin finansal ortamdaki erken aşaması ve Bitcoin ile ilişkili devam eden volatilitenin bu ETF’leri yatırım stratejilerinin dışında tutan birincil faktörler olduğunu söyledi.

ABD’li finansal danışmanlar, Bitcoin Spot ETF‘lerin onayına rağmen müşterilerine BTC yatırımı önermemeye devam ediyor. Temkinli yaklaşımlarının ardında piyasa süresi ve düzenlemeler yatıyor. ETF’ler başarılı olsa da, danışmanlar volatilite nedeniyle henüz güven duymuyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Finans Danışmanları Bitcoin ETF’lerini Müşterilere Tavsiye Etmiyor” te bir düşünce

  1. Pingback: Coinbase, SEC'i Kripto Sektörünü Boğmakla Suçluyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir