Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.293
% 1.09
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.293
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Filipinler, Lisanssız İşlemler Nedeniyle Binance’a Erişimi Engelledi

Filipinler Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), ülke içinde kripto para borsalarını düzenlemek için önemli bir adım attı. SEC, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, gerekli lisanslara sahip olmadığı gerekçesiyle dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’a erişimi engellediğini duyurdu.

Kasım 2023’te SEC Binance’i uyarmıştı. Komisyon, o dönemde Binance’in Filipinler’de uygun yetki olmadan faaliyet göstermesi konusundaki endişelerini dile getirmişti.

SEC Başkanı Emilio B. Aquino, telekomünikasyon ajansına gönderdiği mektupta Binance’in “gerekli lisans olmadan yatırım ve ticaret platformu sunduğunu” belirtti. SEC, Filipinlilerin lisanssız böyle bir platforma erişimlerine izin verilmesi durumunda ortaya çıkabilecek potansiyel güvenlik risklerini vurguladı.

Mektupta ayrıca, Binance’in sosyal medya aracılığıyla Filipinli yatırımcıları çekmek için yürüttüğü tanıtım kampanyaları eleştirildi. SEC, Binance’in Filipinler içinde yatırım talep etme yetkisi olmadığı için bu tanıtımları bir yönetmelik ihlali olarak görüyor.

Yasağı uygulamak için SEC, 12 Mart’ta ulusal telekomünikasyon ajansına resmi bir talepte bulundu. Bu talep, “Binance tarafından kullanılan web sitesinin ve diğer web sayfalarının engellenmesine” yardım istemekte.

Filipinler SEC’in bu hareketi, ülke içinde faaliyet gösteren kripto para borsalarına net bir mesaj gönderiyor. Lisanssız platformlar bloke edilme riskiyle karşı karşıya kalır ve uygun yetki olmadan yatırım talep etmeleri durumunda potansiyel hukuki sonuçlarla karşılaşabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir