Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.438
% 2.34
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.438
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Fidelity, Kanada’nın İlk Spot Bitcoin ETF’ini Başlatıyor

Dünyanın en büyük varlık yöneticilerinden biri olan Fidelity, Kanada’nın ilk spot Bitcoin ETF’ini bu hafta başlatıyor. 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yönetimi altında 4.9 trilyon dolarlık varlık bulunan Fidelity Investments, Kanada’da spot bir Bitcoin ETF başlatmaya hazırlanıyor. Fidelity Advantage Bitcoin ETF (FBTC) adlı ürün, yatırımcıların doğrudan Bitcoin’e yatırım yapmasına olanak tanıyacak. 

Bilindiği gibi ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) her ne kadar birkaç Bitcoin vadeli ETF’ine onay vermiş olsa da spot Bitcoin ETF konusunda mesafesini koruyor. SEC, geçtiğimiz haftalarda VanEck’in spot Bitcoin ETF’i başvurusunu reddetti. Fidelity’nin bu hamlesi, ABD’nin bu konuda netlik sağlamasını beklemeye niyetli olmadığını gösteriyor. 

Konu ile ilgili aktarılan haberlere göre Fidelity, ürünü büyük müşteri talebi nedeniyle piyasaya sürüyor. Daha önce bu tür bir ürün, piyasaya sürüldükten sonraki iki gün içinde 400 milyon doların üzerinde varlık elde etmişti.

Bir spot ETF piyasaya sürmeyi planlayan diğer şirketler arasında Michael Novogratz tarafından yönetilen Galaxy Digital ve CI GAM alıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir