Kriptolar:
30453
Bitcoin:
$62.974
% 0.61
BTC Dominasyonu:
%53.6
% 0.16
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 62.974
BTC Dominasyonu:
% 53.6
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Fidelity, JPMorgan Blockchain’inde Fonunu Tokenize Etti

Fidelity, JPMorgan Blockchain'inde Fonunu Tokenize Etti

Fidelity International, para piyasası fonunu (MMF) tokenize etmek için JPMorgan’ın Tokenized Collateral Network (TCN) ağı ile iş birliği yaptı. Bu ortaklık, JPMorgan’ın Ethereum tabanlı özel blockchain ağı Onyx Digital Assets’i kullanarak verimliliği artırmayı ve teminat gereksinimlerinin karşılanmasında maliyetleri düşürmeyi hedefliyor.

Fidelity International’ın Blockchain Teknolojisini Benimsemesi

Londra merkezli fon yönetim firması Fidelity International, MMF’deki paylarını Onyx Digital Assets aracılığıyla tokenize ettiğini duyurdu. Tokenizasyon süreci, fonun transfer ajanı ve Tokenized Collateral Network arasındaki sorunsuz bağlantı sayesinde neredeyse anında gerçekleşti. Bu uygulama, JPMorgan’ın blockchain’inde bir teminat alıcısı ve teminat sağlayıcısı arasında çalışarak hızlı ve güvenli işlemleri sağlıyor.

Tokenizasyonun Stratejik Önemi

Gerçek dünya varlıklarını temsil eden dijital tokenler oluşturma süreci olan tokenizasyon, finansal kurumlar için stratejik bir öncelik haline geldi. Bu, gayrimenkul, değerli metaller, koleksiyonlar, hisse senetleri ve tahviller gibi çeşitli varlıkların sanal temsilini sağlar. Tokenizasyonun özünde likiditeyi artırmak, işlem verimliliğini iyileştirmek ve operasyonel riskleri azaltmak yatıyor.

Fidelity International’ın Öncü Çabaları

Fidelity International, dijital varlıklar alanında yeni değil. Firma, 2019 yılında İsviçre bankası Sygnum ile iş birliği yaparak tokenizasyonu araştırmaya başladı. Borç sermaye piyasaları başkanı Stephen Whyman, bu gelişmenin önemini vurgulayarak, “Para piyasası fonu paylarımızı teminat olarak kullanmak üzere tokenize etmek, bu teknolojiyi benimsememizde önemli ve doğal bir ilk adım. Müşterilerimize ve daha geniş finansal sisteme sağladığı faydalar açıktır; özellikle teminat gereksinimlerinin karşılanmasında sağladığı verimlilik artışı ve işlem maliyetleri ile operasyonel risklerdeki azalma,” dedi.

Fidelity, JPMorgan Blockchain'inde Fonunu Tokenize Etti
JPMorgan’ın Tokenizasyondaki Başarıları

JPMorgan’ın tokenizasyon dünyasına olan yolculuğu dikkate değer kilometre taşlarıyla işaretlendi. Geçen yıl Ekim ayında banka, bir BlackRock para piyasası fonundaki tokenleştirilmiş payların yer aldığı ilk canlı blockchain tabanlı teminat yerleşim işlemini gerçekleştirdi. Bu paylar, tezgah üstü bir türev işlemlerinde teminat olarak Barclays’e devredildi ve tokenizasyonun pratik uygulamalarını ve avantajlarını gözler önüne serdi.

Tokenizasyonun Geleceği

JPMorgan, Onyx Digital Assets ürün sorumlusu Keerthi Moudgal, Fidelity’nin TCN’ye katılımının önemini vurgulayarak, “Fidelity’nin TCN’ye katılımı, MMF birimlerini tokenizasyon yoluyla ağımıza getiriyor ve bugünün teminat manzarasında kullanılabilirliği son derece karmaşık olan yeni bir varlık ekliyor,” dedi. JPMorgan’ın TCN, başlangıçta yüksek kaliteli, kısa vadeli borç araçlarına ve nakit eşdeğerlerine yatırım yapan para piyasası paylarının tokenizasyonuna odaklandı. Banka, tokenizasyonu hisse senetleri, sabit getirili menkul kıymetler ve çeşitli varlık sınıflarına genişletmeyi planlıyor.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir