Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$62.863
% 6.83
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 62.863
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Fidelity Digital Assets Revises Bitcoin Outlook: Short-Term Positivity, Medium-Term Caution

fidelity, bitcoin

Önde gelen yatırım şirketlerinden biri olan Fidelity Digital Assets, son Sinyaller raporunda birçok değişiklik yaptı ve Bitcoin için hem kısa vadede hem de orta vadede yeni bir görünüm sağladı.

Orta Vadede Dikkat

2024’ün ilk çeyreğinden sonra Fidelity Digital Assets, Bitcoin için orta vadeli görüşünü “nötr” olarak değiştirdi. Firmanın birçok farklı ölçüt kullanarak yaptığı analiz, Bitcoin’in artık ucuz olmadığını ve muhtemelen piyasada bir miktar satış baskısı oluşabileceğini gösterdi.

Birinci çeyrek boyunca, hisse senetlerindeki Fiyat-kazanç oranına benzeyen Bitcoin Yardstick, ortalamadan -1 ile 0 sapma arasında kaldı ve bu da Bitcoin’in birinci çeyrek boyunca hiçbir zaman “ucuz” hale gelmediğini gösterdi. Fidelity, Bitcoin’in artık “adil değere” ulaştığını ve nötr bir konumlandırmaya geçilmesini önerdi. Uzun vadeli sahiplerin satış baskısı ve tüm adreslerin yeşil renkte olmasının potansiyel olarak satışa yol açması bu değişimi etkileyen faktörlerden bazılarıdır.

Net Gerçekleşmemiş Kâr/Zarar (NUPL) oranı ve MVRV Z-Skoru gibi zincir içi ölçümler de Fidelity’nin temkinli yaklaşımını teyit ederek Bitcoin’in “adil değerine” göre potansiyel bir aşırı değerleme olduğunu gösteriyor.

Kısa Vadeli Olumluluk

Değiştirilen orta vadeli perspektife rağmen Fidelity, Bitcoin’in kısa vadeli görünümünde yükselişini sürdürüyor. Şirket kısa vadede kar elde etme olasılığını görüyor ancak boğa piyasasının zirvelerinde genellikle gözlemlenen aşırı göstergelerin olmadığını vurguluyor.

Fidelity’nin araştırma direktörü Chris Kuiper, ilk çeyrekte önemli bir hareketli ortalamanın üzerinde kalan fiyat seviyelerinin ortaya koyduğu yükseliş momentumunun altını çizdi. Ayrıca, 1. çeyreğin sonunda 28.000 $ civarında olan Bitcoin’in gerçekleşen fiyatı, Ocak ayının ortasından bu yana güçlü bir destek seviyesi olmuştur.

Piyasa Dinamikleri ve Fiyat Hareketleri

Zincir üzerindeki veriler, büyük miktarlarda BTC’ye sahip adreslerin sayısındaki artışla birlikte daha küçük yatırımcılar tarafından biriktirilmeye devam edildiğini göstermektedir. Ayrıca, azalan borsa bakiyeleri, piyasadaki satış baskısını hafifleten yatırımcılar arasında kendi kendini saklama eğiliminin hakim olduğunu göstermektedir.

Şubat ayının sonundan bu yana Bitcoin, 72.000 $’ın direnç ve 60.000 $’ın destek olduğu belirli seviyeler içinde yana doğru hareket etti. Ancak, hafta sonu yaşanan yarılanma olayının ardından Bitcoin %5’lik bir artışla on günün en yüksek seviyesi olan 66,863$’a ulaştı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir