Kriptolar:
29723
Bitcoin:
$66.222
% 4.06
BTC Dominasyonu:
%54.5
% 0.58
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 5.93
Korku & Açgözlülük:
64 / 100
Bitcoin:
$ 66.222
BTC Dominasyonu:
% 54.5
Piyasa Değeri:
$2.38 T

“Felaket Geliyor” Analistler: Altın 2022 ve 2023’te Bu Diplerde!

Rusya’nın Ukrayna’daki savaşıyla şiddetlenen küresel tedarik zincirlerinde eşi benzeri görülmemiş aksaklıklar, emtia piyasaları için tarihi bir ortam yarattı. Altın gibi emtiaların fiyatlarının genel olarak yükselmesi beklenirken, BMO Capital Markets analistleri bunun iyi olmayabileceğini savunuyor. İşte detaylar…

Analistlere göre altın fiyatları yakın vadede yükselecek: Olumsuz bir etkisi var mı?

Kanada bankası, ikinci çeyrek emtia görünümü raporunda, kapsadığı 26 emtiadan 21’ini yukarı yönlü revize ettiğini söyledi. Kıymetli metaller alanında analistler, 2022 altın fiyatlarını yüzde 8 ve gümüş fiyatlarını yüzde 12 revize ettiklerini söyledi. Analistler raporda, “Arz kesintileri, lojistik sorunlar, yaptırımlar, finansal yetersizlikler ve satın alma yöneticisi paniği fırtınası, 2022 yılının ilk çeyreğinde tarihte görülen en dramatik değerli metal ve toplu emtia fiyat hareketlerinden bazılarının yaşanmasına neden oldu” dedi.

BMO, emtia fiyatlarının yakın vadede daha da yükselmesini beklese de, bunun uzun vadeli olumsuz etkileri olabilir. Emtia fiyatlarının artık ekonomik büyüme üzerinde baskı oluşturduğuna dikkat çektiler. Analistler, küresel üretim tahminlerini, yıl başındaki yüzde 2.2’lik bir önceki tahminlerinden yüzde 1.1’e düşürdüklerini söyledi ve aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Geçtiğimiz iki yılın çoğu, arzın yetersiz yatırımı ve talebin canlanması nedeniyle fiyatların yükselmesine yardımcı olan olumlu bir temel eğilim gördü. Eğilimden bu kırılma fiyatlar için olumlu olsa da, üreticiler bile bunun gerçekten iyi olduğuna inanmıyor. Fiyatlar yanlış nedenlerle yükseliyor. İstikrarlı fiyat artışları endüstri değer zinciri için iyidir. Ancak tarih göstermiştir ki, keskin kazançları hızla keskin düşüşler izleyebilir.

BMO analistleri, 2022 ve 2023 tahminlerini aktardı

BMO analistleri yılın geri kalanında altın ve gümüş konusunda iyimser olsa da, yatırımcıları değerli metallerin merkez bankası politikalarının insafına bırakılacağı konusunda da uyardılar. Analistler, merkez bankalarının açıkça enflasyonla mücadeleye odaklandıklarını söyledi.  Artan enflasyon nedeniyle, BMO altın fiyatlarının, önceki tahminlerinden ons başına 1.751 dolara kıyasla, yıl ortalamasının 1.895 dolar civarında olmasını bekliyor. Analistler, altın fiyatlarının 2023’te ons başına yaklaşık 1.750 dolar olacağını ve son tahminleri olan 1.613 dolardan yüzde 9 artacağını belirttiler.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir