Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.359
% 1.32
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.359
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

FED’in Faiz Kararı Öncesi Son Durum Ne? 21 Eylül 2022

FED, önceden belirlemiş olduğu program neticesinde, 20-21 Eylül tarihinde toplantı yapacak.

Artan enflasyon ve zayıflayan alım gücüne karşı sıkı önlemler alan FED, düzenli olarak faiz artışına gideceğini belirtmişti. Bugüne kadarki toplantılarında aldığı kararlar neticesinde, 21 Eylül tarihinde yapacağı toplantının sonucunda da faiz artışına gideceği öngörülüyor.

FED, salgın nedeniyle kötüleşen ekonomiyi iyileştirmek için planladığı faiz artışı kararını ilk olarak 16 Mart 2022 tarihinde verdi. Bu karar 2018’den sonra yapılan ilk faiz artışı olarak tarihe geçti. Günden güne artan Amerika’nın enflasyon ve işsizlik verileri, FED’in şahin politikasını da beraberinde getirdi. Geçtiğimiz günlerde FED, kötü gidişat bitene kadar faiz artışı yapacağının altını çizdi.

Mart ayından itibaren düzenli olarak faiz artışlarını sürdüren FED’in, eylül ayında da şahin politika izleyeceği tahmin ediliyor. Eylül ayı raporunda Amerika kuruluşları, işsizlik ve enflasyon verilerinin tatmin edici sonuç vermediğini belirtti. Raporlara göre FED’in, 20-21 Eylül toplantıları neticesinde faiz artışı yapacağı iddia ediliyor.

FED’in Kararı Kripto Paraları Etkileyecek mi?

Kripto paralar, FED’in şahin politikasından etkilenen yatırım araçlarından birisi oldu. Düzenli aralıklarla faiz artışlarının yapılması ve dolar işlem hacminin yükselmesi neticesinde, kripto paralara yansıyan sonuçlar da ağır oldu. Geçmiş dönemlerde gerçekleşen faiz artışları neticesinde Bitcoin başta olmak üzere, tüm kripto paraların düşüş yönlü tepki verdiği görüldü. FED’in, 21 Eylül tarihinde de faiz artışına gideceği piyasalar tarafından bekleniliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir