Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.942
% 6.62
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.942
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

FED’den Bitcoin, DOGE ve Altcoin’leri Etkileyen Açıklamalar!

Mart ayı para politikası toplantısı tutanaklarında yapılan yorumlara göre, ABD Merkez Bankası (FED) mayıs ayında faiz oranlarını 50 baz puan artırarak ve bilançosunu küçülterek sıkılaşma döngüsünü hızlandırmayı hedefliyor. Fed’in kararlarının Bitcoin ve altcoin’leri etkileyeceği düşünülüyor.

Fed tutanaklarındaki kararlar Bitcoin ve altcoin’leri nasıl etkileyecek?

ABD Merkez Bankası (FED) tarafından yapılan mart ayı para politikası toplantısında alınan kararların Bitcoin ve altcoin’lerin yanı sıra pek çok piyasayı etkileyeceği tahmin ediliyor. Fed tutanaklarında, pek çok katılımcı, özellikle enflasyon baskılarının yoğun olduğu durumlarda, hedef aralıkta bir veya daha fazla 50 baz puanlık artışın gelecekteki toplantılarda uygun olabileceğini belirtti. Fed’in toplantı tutanaklarında ayrıca şu kararlara yer veriliyor:

  • Katılımcılar, komitenin federal fon oranı hedef aralığındaki artışları başlatma ve devam eden artışların muhtemel olduğunu belirtme yaklaşımının tamamen garantili olduğuna karar verdiler. Katılımcılar, para politikası duruşunu hızla tarafsız bir duruşa doğru hareket ettirmenin uygun olacağı kanaatine varmışlardır.
  • Katılımcılar ayrıca, Fed’in bilançosunu küçültmenin para politikasının duruşunu sağlamlaştırmada önemli bir rol oynayacağını kabul ediyor. Ayrıca katılımcılar bu sürece, muhtemelen mayıs ayındaki bir toplantıda başlamanın uygun olacağını düşündüklerini de kabul ettiler.

Toplantının tutanaklarından öne çıkan detaylar

Birçok komite üyesi mart ayında 50 baz puanlık bir hareketten yana olsa da komite, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından jeopolitik belirsizliğin önemli ölçüde artması nedeniyle 25 baz puanlık bir artışın daha uygun olduğu konusunda hemfikirdi. İleriye bakıldığında tutanaklar, para politikası komitesinin enflasyonu ekonomi için potansiyel olarak daha yavaş büyümeden daha önemli bir risk olarak gördüğünü gösterdi.

Tutanaklardaki agresif tutumun altın fiyatları üzerinde çok az etkisi bulunurken piyasa konsolidasyon modelini koruyor. Coinmuhendisi.com olarak yakından takip ettiğimiz haziran ayı vadeli altın işlemleri en son, gün içinde değişmeden 1.927,30 dolardan işlem görüyor. Bunlara ek olarak Fed toplantıda ayrıca şu kararlara yer veriyor:

  • Birkaç katılımcı, enflasyonun zaten yüksek olması, ABD’nin Rusya’ya nispeten düşük bir finansal ve ticari risk düzeyine sahip olması ve ABD ekonomisinin düşük seviyede olması nedeniyle, savaşla bağlantılı enflasyon üzerindeki yukarı yönlü riskin, büyüme üzerindeki aşağı yönlü riskten daha önemli göründüğüne karar verdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir