Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.809
% 4.73
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.809
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Fed yetkililerinden şahin açıklamalar

Investing.com – Fed yetkilileri enflasyonu düşürme konusunda kararlılık Mesaları veriyorlar. Piyasaların 2023’ün ikinci yarısında faiz indirimi beklentilerine karşın birçok bölgesel Fed Başkanı sıkı para politikasında erken bir gevşeme olmayacağını söylüyor.

Minneapolis Fed Başkanı Kashkari, bugünkü açıklamasında enflasyonun gelecek yıl da yüksek kalabileceğine ve %2 hedefinin çok üzerinde olabileceğine dikkat çekti. Faizlerin yükseldiğinde ekonomide yavaşlama olacağını zaten beklediklerini ifade eden Kashkari, faiz artırımlarının devam edeceğini ve bu dönemde ara vermeyeceklerini belirtti.

Faiz artışlarında doları güçlendirmek gibi bir çabalarının olmadığını, ancak sürecin doları desteklemesinin normal olduğunu ifade eden Minneapolis Fed Başkanı Kashkari, bankaların sermayesinin finansal kriz öncesine göre yüksek olduğunu, dayanıklılığının da fazla olduğunu belirtti.

3 Fed yetkilisinden şahin mesajlar

Sın haftada 3 bölge Fed Başkanı açıklama yaptı. Ortak ifade ise enflasyonu düşürmedeki kararlılıktı.

Atlanta Fed Başkanı Bostic, faizin %4,5’a kadar yükseltileceği ve 2023’te para politikasından hızlı bir dönüş olmayacağını düşündüğünü belirtti.

San Francisco Fed Başkanı Daly, istihdamda ılımlı bir yavaşlama beklediğini ve 2023’te işsizlik oranının %4,5 civarında olacağını, yavaşlama için alan olduğunu söyledi.

New York Fed Başkanı Williams, Fed’in enflasyonu makul seviyelere indirmek için her şeye rağmen ilerlemesi gerektiğini vurguladı. Bunun sonucunda işsizlik oranının artacağını ancak enflasyonla mücadelenin daha önemli olduğunu belirtti.

Yetkililerin açıklamaları Fed’in bu yılın kalanında da şahin kalacağını ve 2023’in ikinci çeyreğine kadar enflasyondaki gidişatı izlemek isteyeceklerini beklentisini güçlendirdi.

Yazar: Deniz Engin

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir