Kriptolar:
29660
Bitcoin:
$61.187
% 0.42
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.18
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.18
Korku & Açgözlülük:
56 / 100
Bitcoin:
$ 61.187
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.26 T

Fed üyesinden şahin açıklama geldi, altın ve gümüşte düşüşler hızlandı

Investing.com – Bugün gümüş %3, altın %1 kayıp yaşıyor.

Geçtiğimiz hafta oldukça hızlı yükseliş gösteren gümüş 22,24 dolara çıkarak Temmuz sonrası en yüksek seviyeyi gördü.  Bu hafta içinde Temmuz zirvesinden düşüşe geçen beyaz metal, bugün % kayıpla 20,80 dolara indi.

Ons altın bu hafta içinde 1.786 dolar ile son 3 ayın en yüksek seviyesini test etti. Sarı metal bugün %1 kayıpla 1.754 dolara geriledi.

Dolar düşüşünü durdurdu

ABD’de enflasyonun beklentilerden düşük kalmasıyla Fed’in faiz hızını azaltacağı beklentisi güçlendi. Piyasaların düşük oranlı faiz fiyatlamasıyla yılın en sert kaybını veren dolar endeksi bugün 107 seviyesine çıkarak düşüşünü sonlandırdı. Dolardaki toparlanma ve tahvil faizlerinin de yükselmesiyle kazanç bölgesinden düşüşe geçen altın ve gümüşte bugün son saatlerde satışlar hızlandı.

Fed üyesinden şahin mesaj

Bu ay içinde yapılan FOMC toplantısının ardından birçok Fed yetkilisi Aralık’ta 75 baz puan yerine 50 baz puanlık faiz artışının uygun olabileceği yönünde mesajlar verdi. Bugün bir açıklama yapan St. Louis Fed Başkanı James Bullard, enflasyon karşısında faiz oranlarının düşük seviyelerde olduğunu ve kısıtlayıcı noktaya gelmek için daha fazla faiz artışı olması gerektiğini belirtti. Bullar’ın açıklaması sonrası dolar pozitif fiyatlama güç kazandı.

Yazar: Deniz Engin

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir