Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.568
% 0.99
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.568
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

FED, Kripto Ekibi Kuruyor

FED Kripto

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (Fed), “düzenlenmemiş” stablecoinlerle ilgili endişeler nedeniyle kripto para sektöründeki gelişmeleri yakından takip etmek için uzmanlardan oluşan bir ekip oluşturma kararı aldı. Denetimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Barr, kripto paranın finansal sistem üzerinde “dönüştürücü bir etkiye” sahip olabileceğini kabul etti ancak “inovasyonun faydalarının ancak uygun korkuluklar mevcutsa gerçekleştirilebileceğini” de söyledi.

Barr’a göre, yeni kripto ekibi Federal Rezerv’in “yeni gelişmelerden haberdar olmasına ve bu sektördeki yeniliklerden haberdar olmamıza” yardımcı olacak.

Ancak Barr, “inovasyonu engelleyecek” aşırı düzenleme ile “hane halkına ve finansal sisteme önemli ölçüde zarar verecek” eksik düzenleme arasında bir denge kurulması gerektiğini belirtti.

Barr’ın endişe kaynağı olarak vurguladığı kripto alt bölümlerinden biri de sabit coinlerdi. Dolaşımdaki birçok sabit coini destekleyen varlıkların likit olmadığını söyleyen Barr, bu durumun klasik bir banka kaçışının reçetesi olduğuna dikkat çekti.

Fed tarafından düzenlenmediği sürece, stablecoinlerin yaygın olarak benimsenmesinin hane halklarını, işletmeleri ve daha geniş ekonomiyi risk altına sokabileceğine inanılıyor.

Custodia Bank’ın CEO’su Caitlin Long ise Barr’ın yorumlarındaki ironiye dikkat çekti ve Silvergate Bank’ın bir bankanın batmasından kaynaklanan likidite sorunları nedeniyle çöktüğüne inandığını belirtti.

Ayrıca, Silicon Valley Bank’ın karşı karşıya olduğu mevcut sorunlara da işaret eden Long, 21 milyar dolar değerindeki varlıklarını 1,8 milyar dolar zararla sattığını açıklamasının ardından hisseleri düşen ve sermayeyi boşaltmak için satış yapmak zorunda kaldığı korkusuna yol açtı.

Fed’in yeni kripto ekibi, düzenlenmemiş sabit coinler gibi endişe verici konuları izleyerek, uygun korkuluklar sağlanmasını ve finansal sistem üzerinde olumsuz etkilerin önlenmesini amaçlıyor. Ancak inovasyonun faydalarının da göz ardı edilmemesi gerektiği belirtiliyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir