Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.582
% 2.86
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.582
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Fed faiz kararı sonrası Bitcoin, 23.000 dolar sınırına kadar yükseldi

Investing.com – ABD Fed, dün faiz oranlarını beklentiler doğrultusunda 75 baz puan artırarak son 28 yılın en yüksek faiz artışını gerçekleştirdi. Böylece ilk faiz artışının geldiği Mart ayından bu yana Fed tarafından 125 baz puanlık faiz artışı gerçekleşti.

Bitcoin, faiz artırımının açıklandığı saat diliminde ciddi bir volatilite gördü. En büyük kripto para, aynı saat diliminde 20.250 ila 22.500 dolar arasında dalgalandı. Karar sonrası volatilite yukarı yönlü devam ederken Bitcoin fiyatı, 23.000 dolar sınırına kadar yükseldi.

Asya işlem saatlerine girildiğinde ise Bitcoin pazarında gerçekleşen satışlarla kripto para fiyatı, an itibarıyla 21.750 dolara kadar geriledi.

Faiz kararı sonrası Bitcoin’de haftalık direnç bölgesi test edildi

Hafta başından bu yana Fed’in 75 baz puan artışına gideceği konuşulurken piyasa fiyatlaması, bu beklentiye göre gerçekleşti. BTC, hafta boyunca 20.100 dolara kadar geriledi. Haftanın dip fiyatından gelen alımlar ise Bitcoin’in beklentinin gerçekleşmesiyle birlikte haftanın direnç bölgesi olan 23.000 dolar test ettiği görüldü.

Piyasadaki çeşitli görüşlere göre Bitcoin başta olmak üzere kripto paralar, önümüzdeki dönemlerde makro ekonomik gelişmeler ışığında fiyatlanmaya devam edecek. Diğer yandan Fed’in kararlı duruşu ve ekonomiye müdahale kararlığı küresel piyasalar tarafından memnuniyetle karşılanırken piyasaların ilk tepkisi olumlu oldu. Dolar endeksi, kararın açıklanmasının ardından 105 seviyesinin altına indikten sonra sabah saatlerinde yeniden 105 seviyesine geri döndü.

Powell, enflasyon yüksek seyrettiğini vurguladı

Enflasyondaki artış, yatırımcıların riskli varlıklardan çıkışını hızlandırırken kripto paralar ağır bir satış baskısı altında kalmaya devam ediyor.

Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell, kararın açıklanmasının ardından yaptığı basın toplantısında enflasyonun ilk olarak yatay hareket edeceğini ve sonrasında da yavaşlayacağını öngördüklerini ama enflasyonun yükselmeye devam ettiğini söyledi. Bu bağlamda Powell, faiz oranı aralığının yüzde 3 – 3,5 bandında beklediklerini söylerken piyasa koşullarına atıfta bulunarak da açık kapı bıraktı.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir