Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$61.907
% 4.78
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 61.907
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

FED, Bu Bitcoin Platformu ve Altcoin İçin Bildiri Yayınladı!

ABD Merkez Bankası (FED) ve Federal Mevduat Sigorta Kurumu’ndan (FDIC) ABD bankacılık düzenleyicileri, Perşembe günü Bitcoin ve altcoin şirketi Voyager Digital için bir emir çıkardı. Voyager’ın ayrıca VGX isimli altcoin’i olduğunu belirtmekte fayda var. Kurumlar, Voyager’ı müşterilere fonlarının hükümet tarafından sigortalandığını söylerken “yanlış ve yanıltıcı” iddialarda bulunmakla suçluyor. İşte detaylar…

FDIC, Bitcoin ve altcoin platformunu inceleyecek

28 Temmuz’da FDIC, Voyager’ın firmanın Metropolitan Commercial Bank ile ortaklığı yoluyla FDIC’ten sigortalı olma iddialarına ilişkin bir soruşturma başlattığını duyurdu. ABD Merkez Bankası (FED) ve Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) Perşembe günü firmaya bir mektup göndererek, Voyager’ın şirketteki fonlarının FDIC tarafından karşılanacağını iddia ederek müşterileri yanılttığına inandıklarını belirtti.

Voyager, 5 Temmuz’da firmanın başarısız kripto hedge fonu 3AC’ye 661 milyon dolarlık bir risk taşıdığının ortaya çıkmasından sonra iflas başvurusunda bulundu. Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), iflas eden kripto şirketi Voyager Digital hakkında kullanıcıları aldattığı iddiasıyla soruşturma başlattı. FDIC, bir tüketici koruma kurumudur.

Şimdi web sitesinde, uygulamasında ve sosyal medyasında FDIC sigortalı olduğunu iddia etmekle suçlanıyor. Düzenleyicilerin emri, Voyager’ın, FDIC’nin Voyager’ı sigortaladığını, müşterilerin FDIC sigorta kapsamı alacağını veya FDIC’nin müşterileri Voyager’ın başarısızlığına karşı sigortalayacağını öne süren tüm beyanları veya referansları derhal kaldırmasını talep ediyor. Görünüşe göre Voyager zaten buna uymak için adımlar atmış.

Voyager Digital’in iki günü var

Gerçekte, şirketin Metropolitan Commercial Bank’ta bir mevduat hesabı vardı. Düzenleyicilere göre şirketin platformu aracılığıyla yatırım yapan müşterilerin FDIC sigortası yoktu. Düzenleyiciler ortak bir açıklamada, “Bugüne kadar toplanan bilgilere dayanarak, bu beyanların muhtemelen yanlış yönlendirildiği ve fonlarını Voyager’a yatıran ve fonlarına hemen erişimi olmayan müşteriler tarafından güvenildiği görülüyor” dedi.

Şirket yöneticilerine gönderilen bir mektupta düzenleyiciler, şirkete mektubu aldıktan sonraki iki iş günü içinde tüm yanıltıcı ifadeleri kaldırmasını emretti. Düzenleyiciler, bu tür bir eylemin, ajansların gelecekte firmaya karşı daha fazla eylemde bulunmasını engellemeyeceğini de sözlerine ekledi. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Voyager, geniş kripto piyasası kargaşasının ardından mücadele eden birkaç kripto şirketinden biriydi. Bu ayın başlarında Bölüm 11 iflas başvurusunda Voyager, 100.000’den fazla alacaklısı ve 1 milyar ila 10 milyar dolar arasında varlıkları ve aynı değerde borçları olduğunu tahmin ediyordu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir