Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.603
% 0.57
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.603
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Fed Başkanı’nın yorumları öncesi kripto paralar nasıl hareket ediyor?

Coinmuhendisi.com – Küresel piyasalar bugün Fed Başkanı Jerome Powell’ın konuşmasına kilitlenmişken kripto para piyasaları bu bekleme süresine düşüşle tepki verdi.

Küresel piyasalar, Powell’ın yorumlarına kilitlenecek

Senato önünde yorumlarını aktaracak olan Powell, konuşmasının ilk bölümünde önceden hazırlanmış metin üzerinden konuşacak olup ikinci bölüm olan soru ve cevap kısmının, piyasalarda açısından daha fazla etkiye sahip olacağı düşünülüyor.

Powell’ın para politikasına yönelik şahin görüşler aktarması riskli piyasalarda volatilite artışına neden olabilecekken kripto para piyasalarında da sert hareketlere neden olabilir.

Bitcoin (BTC), dün akşam saatlerinde gün içi kazanımlarının büyük bir bölümünü geri verdikten sonra yeni güne düşüşle başladı ve günün ilk saatlerinde kısa bir süre 20.000 doların altını test etti. İlerleyen saatlerde ana destek seviyesinde tutunma çabasında olan Bitcoin, ABD işlem saatlerine doğru 20.300 dolar bandında el değiştiriyordu.

Bitcoin ile ilgili diğer bir ayrıntı ise 2022 yılında ortalama işlem hacminin geçen senenin hacimlerinin altında seyretmesi. Bunun yanında ortalama Bitcoin işlem hacimleri, gün bazında 2020 yılı işlem hacmi ortalamasına göre yüksek seyrediyor.

Altcoin piyasalarında son durum

İlk 10 kripto para arasında dünden bu yana negatif seyir devam ediyor. Ethereum (ETH) ve Solana (SOL) yüzde 6’ya yakın değer kayıplarıyla en çok kaybeden kripto paralar olurken Ethereum, 1.100 doların altında ve Solana, 35 dolar bandında hareket ediyor.

En büyük 100 kripto para arasında ise bu hafta önemli bir yükseliş kaydeden Waves, dünden bu yana yüzde 14 değer artışı korurken en çok yükselen kripto para oldu. Yüzde 10’un üzerinde değer artışını koruyan diğer iki kripto paralar ise Synthetix (SNX) ve Shiba Inu (SHIB) oldu.

Apecoin (APE), yüzde 10’a varan değer kaybıyla ilk 100’de tek çift haneli kayıp gören altcoin olarak devam ediyor. Compound (COMP), Chainlink (LINK), Helium (HNT), THORChain (RUNE) ve Tezos (XTZ) ise yüzde 8 bandında değer kayıplarıyla ilk 100’de en çok kayıp gören diğer altcoinler oldu.

Bugün kripto piyasalarında ortalama işlem hacmi 70 milyar doların altına kalıyor. Toplam piyasa değeri ise yeniden 900 milyar doların altına çekilmiş durumda.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir