Kriptolar:
29723
Bitcoin:
$65.939
% 6.53
BTC Dominasyonu:
%54.5
% 0.58
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 5.93
Korku & Açgözlülük:
64 / 100
Bitcoin:
$ 65.939
BTC Dominasyonu:
% 54.5
Piyasa Değeri:
$2.38 T

FED Başkanı Jerome Powell Bugün Neler Söyleyecek?

Fed Başkanı,Jerome Powell,SEC,XRP,Fed Faiz,Powell Açıklama

FED Başkanı Jerome Powell’ın yarınki Jackson Hole Ekonomi Sempozyumu’nda yapacağı konuşmanın içeriği konusunda analistlerin tahminleri çeşitli görüşlere dayanıyor. Macro Intelligence 2’den Julian Brigden, Powell’ın konuşmasının ABD para politikası görünümüne yeni unsurlar getirmesinin pek olası olmadığını düşünüyor. Brigden, “Ellerindeki kozu tutmaya devam edecekler çünkü finansal koşulları gevşetmek istemiyorlar” şeklinde görüş bildirdi.

Ancak, konuşmanın tam içeriği hakkında kesin bir bilgi olmadığı için analist tahminleri değişebilir. Powell’ın ekonomik durumu, enflasyonu, işsizliği ve para politikasını ele alması bekleniyor. Özellikle son dönemdeki enflasyon artışları ve ekonomik toparlanma süreci, Powell’ın konuşmasının odak noktalarından biri olabilir.

Powell’ın konuşmasının piyasalara ve ekonomiye etkisi büyük olabilir. Eğer FED Başkanı Jerome Powell, para politikasında yeni yaklaşımlar veya değişiklikler hakkında sinyaller verirse, bu finansal piyasalarda hareketliliğe neden olabilir. Özellikle faiz oranları ve varlık alımları gibi konular, yatırımcılar için büyük önem taşıyor.


İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Brigden, enflasyonun hedefin üzerinde seyretmeye devam etmesini ve güvercin bir yaklaşımın yer bulmamasını öngörüyor. Analist, yatırımcıların henüz “daha uzun süre boyunca daha yüksek faiz” kavramının, piyasaların daha önce aşina olduğundan daha uzun bir süreyi ifade ettiğini fark etmediklerini vurguladı.

BNP Paribas analistleri de yarınki konuşmanın içeriği hakkındaki tahminlerini açıkladı. İşte yayınladıkları rapordan önemli noktalar:

“FED Başkanı Powell Jackson Hole’da, politika yapıcıların küresel ekonomideki temel değişiklikleri ve bunların nötr faiz oranı dahil olmak üzere politika ile ilgili değişkenler üzerindeki potansiyel etkilerini tartışabilecekleri bir konferansta konuşacak.

Yetkililerin, kendi görüşümüz doğrultusunda, mevcut %2.5’lik FOMC medyanından daha yüksek bir nötr faiz oranı tahminine doğru ilerlediğine inanıyoruz. Powell’ın faizlerin nereye oturacağını “bilmenin zor” olduğunu söylemesine ve yaygın olarak kabul gören nötr faiz modelinin yaratıcısı New York Fed Başkanı Williams’ın koşulların pandemi öncesine kıyasla çok az değiştiğini öngörmesine rağmen, Haziran nokta grafiği bu yönde daha fazla hareket olduğunu gösterdi.

525 baz puanlık faiz artırımı ve enflasyonun olumlu yönde hareket etmesinin ardından yetkililer, nötr faiz oranlarının daha yüksek olabileceği potansiyelini göz önünde bulundurarak aradaki farkı kapatabilir, bununla birlikte kısıtlayıcı faiz oranlarını daha uzun süre koruyarak bu sorunu çözebilir.”


İlginizi Çekebilir:1inch, Base Ağına Entegre Oluyor

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir