Kriptolar:
30453
Bitcoin:
$62.943
% 0.72
BTC Dominasyonu:
%53.6
% 0.16
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 62.943
BTC Dominasyonu:
% 53.6
Piyasa Değeri:
$2.33 T

FalconX, Tokenize Edilmiş Hazine Bonolarıyla İşlemleri Teminatlandırmayı Destekliyor

falconx

Yatırımcı talebinin ABD hükümeti tarafından çıkarılan varlıklara artmasıyla birlikte, FalconX tokenize edilmiş Hazine bonoları (T-Bills) kullanarak teminatlandırma işlemlerini desteklemeye başladı. 11 Haziran’da bir FalconX temsilcisi, kripto odaklı prime brokerajın USTB’yi teminat olarak kullanarak ilk anlaşmasını gerçekleştirdiğini bildirdi.

FalconX, USTB’yi Teminat Olarak Kullanan İlk İşlemi Gerçekleştirdi

Kamuya açık dağıtık defterlerden USTB, ABD Hazinesi’nin kısa vadeli yükümlülüklerini temsil eden dijital bir varlıktır. FalconX’in tokenize edilmiş gerçek dünya varlıkları konusundaki devam eden araştırmalarının önemli dönüm noktalarından biri, USTB’nin teminat olarak kabul edilmesidir. Bu hareket, ABD Hazine bonoları tarafından desteklenen Ethereum yerel tokeni BUIDL’nin ticaret teminatı olarak onaylanmasıyla uyumludur.

Tokenize Edilmiş Hazine Bonoları: Stablecoin’lere Göre Avantajları

USTB’nin kabulü, ABD Hazine bonolarının Federal Rezerv’in enflasyonu düşürme amacıyla yaptığı faiz artırımları sonrası %5’in üzerinde getiri sağlamasıyla geldi. Bazı riskten kaçınan yatırımcılar, temel sabit varlıklardan sapma durumunda fiyat oynaklığı yaşayabilecek stablecoin’ler yerine Hazine bonosu destekli dijital varlıklara yöneliyor. Tokenize edilmiş Hazine bonoları, daha tutarlı ve öngörülebilir bir getiri sağlayarak, düşük riskli yatırım fırsatları arayan yatırımcılar için çekici hale geliyor.

İlginizi Çekebilir: TikTok, Reklamlar İçin Yapay Zeka Destekli Dijital Avatarları Tanıttı

Büyüyen Tokenize Edilmiş Gerçek Dünya Varlık Piyasası

Yatırımcılar, hükümet tahvilleri ve diğer gerçek dünya varlıklarının zincir üzerinde formlarına ilgi göstermeye başlıyor. Dijital varlık şirketi 21.co’nun verilerine göre, yönetim altındaki tokenize edilmiş devlet tahvillerinin piyasa değeri geçen yıl neredeyse dört katına çıkarak yazım sırasında yaklaşık 1.54 milyar dolara ulaştı.

Bu, yatırımcıların geleneksel finansal varlıkların güvenliği ve karlılığı ile blockchain teknolojisine dayalı tokenize edilmiş gerçek dünya varlıklarını keşfetmeleri trendi olarak ortaya çıkıyor. FalconX, geleneksel bankacılık ile yenilikçi dijital çözümler arasında bağlantı kurmayı amaçlayan ve en önemli ve etkili faktörleri göz önünde bulundurarak geleceğin endüstrisinde öncü bir konum elde etmeye çalışıyor.

FalconX, tokenize edilmiş gerçek dünya varlıkları test etme aşamasında ilerlerken, daha güvenli ve sürdürülebilir kripto yatırımları arayan daha fazla yatırımcıyı çekmeyi planlıyor. USTB, dijital finansmanın nasıl evrildiğini ve yeni blockchain teknolojisinin daha geleneksel finansal enstrümanlara nasıl yaklaştığını gösteren iyi bir örnek olmuştur.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir