Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$63.995
% 1.77
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.995
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

“Faiz İndirimi Beklentileriyle Desteklenen Bitcoin Yükselişi Sönüyor”

Daha önce Bitcoin’in (BTC) Kasım 2022’deki dip noktasını ve son dönemdeki yarılanma öncesi rekor seviyelere ulaşmasını doğru tahmin eden 10x Research kurucusu Markus Thielen, teknoloji hisseleri ve kripto paralar dahil olmak üzere riskli varlıklar konusunda uyarıda bulunuyor.

Yükselen Hazine Faizleri Portföy Değişimine Neden Oluyor

Thielen, karamsar bakış açısını, yatırımcıların enflasyon endişelerini yansıtan yükselen Hazine faizlerine bağlıyor. Thielen Salı günü müşterilerine gönderdiği notta, “Giderek artan endişemiz, riskli varlıkların (hisse senetleri ve kripto paralar) önemli bir fiyat düzeltmesinin eşiğinde olması. Bunun temel nedeni beklenmedik ve ısrarcı enflasyon. Tahvil piyasası artık üçten az faiz indirimi öngörürken ve 10 yıllık Hazine faizi %4,50’yi aşarken, riskli varlıklar için kritik bir dönüm noktasına gelmiş olabiliriz.” diyor.

FED Faiz Artırımları ve Enflasyon Endişeleri Piyasaları Etkiliyor

Federal Rezerv faiz indirimleri konusundaki piyasa beklentileri bu yıl önemli ölçüde azaldı. Yılın başında altı adet faiz indirimi beklenirken, şu anda ısrarcı enflasyon ve güçlü ABD iş gücü piyasası ve ekonomisi nedeniyle yatırımcılar üçten az faiz indirimi öngörüyor.

Federal Rezerv tarafından yapılan bu “şahin yeniden fiyatlama” işlemi, 10 yıllık Hazine faizini Kasım 2023’ten bu yana en yüksek seviye olan %4,61’e çıkardı. Risksiz faiz oranlarındaki bu artış, teknoloji hisseleri ve kripto paralar gibi yüksek riskli ve yüksek getirili varlıkları yatırımcılar için daha az cazip hale getiriyor.

Faiz İndirimi Beklentileriyle Desteklenen Bitcoin Yükselişi Sönüyor

Thielen, “2023/2024 Bitcoin rallisinin çoğunluğu, faiz indirimleri beklentisiyle yönlendiriliyor ve bu anlatı şu anda ciddi şekilde sorgulanıyor” diyor. Ayrıca spot Bitcoin ETF’lerine (borsada işlem gören fonlar) girişlerin azaldığını da vurguluyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Ocak ayında neredeyse bir düzine spot Bitcoin ETF’ine onay verdi. Bu sayede yatırımcılar Bitcoin’i doğrudan sahip olmadan ve saklamadan kripto paraya yatırım yapabilme imkanı elde etti. Bu fonlar neredeyse 12 milyar dolarlık yatırım çekmiş olsa da, erken Bitcoin fiyat artışını destekleyen akış bu ay durdu.

Bitcoin ETF Heyecanı Azalıyor, Net Giren Fonlar Yok

Spot ETF’lere net girişlerin 5 günlük ortalaması sıfıra düştü. Thielen, “İlk yenilik heyecanından sonra, fiyatlar yükselmeye devam etmediği sürece ETF girişleri genellikle tükeniyor – ki Mart ayı başından bu yana olmadı. %2 ile %17 arasında düşüşler yaşayan yatırımcılar kenarda kalabilir.” şeklinde açıklama getiriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version