Kriptolar:
29659
Bitcoin:
$61.097
% 0.57
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.03
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.79
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 61.097
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.26 T

Facebook (Meta)’dan Çok Konuşulacak Kripto Para Adımı!

Eski adıyla Facebook olan Meta, “META PAY” için 5 yeni ticari marka başvurusunda bulundu. Twitter’dan avukat Josh Gerben tarafından paylaşılan belgelere göre, META PAY’in fiat para birimleriyle kripto para arasında işlem yapılmasını sağlayacak bir borsa başlatma planı var.

META PAY için 5 ticari marka başvurusu yapıldı, fiat ve kripto para köprüsü hazırlanıyor

(Facebook) META PAY, ödeme sistemleri çözümleri sunan, kartlar, kredi ürünleri, elektronik fon transferi ve ATM sponsorluğu alanlarında özel ürün çözümleri sunmaya odaklanmış bir Meta girişimidir. Ticari marka vekili olarak faaliyet gösteren Josh Gerben, 18 Mayıs’ta Twitter’dan Meta’nın META PAY için 5 yeni ticari marka başvurusu yapıldığını söyledi. Gerben, META PAY’in fiat ve kripto para arasında işlem yapılmasını sağlayacak bir borsa planın olduğunu da söylüyor. İlgili tweet:

Facebook tam Metaya geçiyor

Şirket kripto para ticaretine izin vermesi durumunda, yaklaşık 1 milyar kullanıcının fiat-kripto para köprüsünü kullanması bekleniyor. Şirket 13 Mayıs’ta yaptığı açıklamada Meta’ya geçiş hakkında şunları söylemişti:

Kullanıcıların şu anda gördüğü deneyim Facebook Pay’dir, ancak yakında Meta markasına yaklaştırmak için Meta Pay olarak yeniden adlandıracağız.

Stephane Kasriel, Facebook Pay’in Meta Pay olacağını söyledi

Bu arada, Meta’nın fintech başkanı Stephane Kasriel bir blog yazısında, Web3 ile ödeme deneyimlerini iyileştirmek amacıyla Facebook Pay’in Meta Pay olarak yeniden markalaşmısını doğruladı. Kasriel’e göre Meta ve metaverse, ödeme deneyimleri de dahil olmak üzere yeni deneyimlere öncülük etmeye hazırlanıyor. Bu nedenle Meta’nın bunu nasıl yapmak istediğini üç ana noktada anlatmaktadır.

  • İlk olarak Kasriel, Meta’nın 2009’dan beri ödeme sektöründe olduğunu, 160 ülkede 55 para birimiyle kullanıldığını ve bir sonraki adımın yeni ülkelere açılmak yerine bu ülkelere odaklanmak olacağını açıklıyor.
  • İkinci olarak, ödemelerdeki Meta Pay’in bir başka hedefi, platformlardaki deneyimi basitleştirerek metaverse ile birlikte çalışabilir hale getirmek. Bu bağlamda Kasriel, Meta’nın henüz tanımın çok erken aşamalarında olduğuna dikkat çekiyor.
  • Meta Pay’in son evrim noktası, şirketleri ve geliştiricileri, metaverse’in sunduğu yeni etkinlikler aracılığıyla müşterilerini ve destekçilerini daha iyi edinmeleri ve onlara hizmet etmeleri için desteklemek olacak. Kasriel, şirketler için özellikle mesajlaşma yoluyla ticarete yatırım yaparken, içerik oluşturucular için ödemeleri basitleştiren yeni ürünler ve özellikler aracılığıyla para kazanmalarına yardımcı olmaya yatırım yaptıklarını belirtiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir