Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$61.931
% 4.46
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 61.931
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Facebook (Meta)’dan Bu 2 Altcoin İçin Büyük Hamle!

Tam NFT heyecanının azaldığını düşündüğünüzde, Meta, Facebook’ta yeni NFT görüntüleme seçeneklerinin tanıtılmasıyla bir kez daha közleri ateşliyor. Eskiden Facebook olarak bilinen Meta, amiral gemisi sosyal ağında bazı ABD’li içerik oluşturucular için NFT’leri kullanıma sunmaya başladı. NFT’ler, popüler altcoin projeleri olan Ethereum ve Polygon ağlarında test ediliyor. İşte detaylar…

Meta, NFT’ler için bu altcoin ağlarında teste başlıyor

Bir Meta temsilcisine göre, Facebook Ethereum ve Polygon NFT’leri ile teste başlıyor. Ancak yakında Solana ve Flow’daki NFT’ler için destek ekleyecek. Meta Ürün Müdürü Navdeep Singh, Çarşamba günü bir Twitter gönderisinde NFT’lerin Facebook’ta nasıl görüneceğine dair gizli bir bakış paylaştı. Gönderiye göre, kullanıcılar Facebook profillerinde, sahiplik anlamına gelen benzersiz Blockchain tokenları olan NFT’lerini sergileyebilecekleri bir “dijital koleksiyon” sekmesine sahip olacaklar.

Kullanıcılar kripto para cüzdanlarını Facebook profillerine bağlayabilecekler. Ayrıca NFT’lerini, tıpkı diğer gönderiler gibi tepki verilebilecek, beğenilebilecek, yorum yapılabilecek ve paylaşılabilecek Facebook gönderilerine dönüştürebilecekler. Teknoloji ve medya danışmanı Martin Bryant, şirketin yakın zamanda Facebook Gruplarındaki değişiklikleri “Discord’a daha çok benzemek” için test etmeye başladığını söyledi. Yani, Meta’nın duyuruyla “açıkça Web3 kullanıcılarına bir ev sunmak istediğini” savundu.

Facebook’un NFT ve metaverse çabaları artıyor

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere sosyal medya devi, daha önce Mayıs ayında “bazı ülkelerde” bazı içerik oluşturucular için Instagram’da NFT’leri kullanıma sunmaya başladı. Daha önceki bir duyuruda Instagram, uygulamada yayınlanan veya paylaşılan NFT’lerin hem NFT’nin yaratıcısını hem de toplayıcısını otomatik olarak etiketleyeceğini söyledi. Şirketin, NFT’leri göndermek veya paylaşmak için herhangi bir ücret talep etmeyeceğini paylaştı. Koleksiyonerler ayrıca NFT’lerini, stickerlar olarak paylaşabilecekler.

Meta ürün yöneticisi Navdeep Singh tarafından yayınlanan bu ekran görüntülerinde de görebileceğiniz gibi, Facebook kullanıcıları artık bir “dijital koleksiyon” etiketi ile özel NFT gönderileri oluşturabilecekler. Profiller ayrıca gösterilecek yeni, özel bir NFT bölümüne sahip olacak.

Meta, Instagram’da gelecekteki NFT entegrasyonunu açıklamasından bu yana yeni dünyadaki pazar payını artırmak için önemli ilerleme kaydetti. Örneğin, platformlarında ve metaverse’te ödemeleri basitleştirmek için Meta Pay patentine başvurdu. Buna ek olarak Meta, kısa süre önce Instagram, Facebook ve Messenger’da kullanıcıların avatarlarını giydirmek için dijital giysiler satın alabilecekleri Avatar Mağazasının tanıtımını duyurdu. Meta ayrıca, tüketicilerin sanal gerçeklik donanım cihazlarını görebilecekleri ve test edebilecekleri “Meta Store” adlı ilk fiziksel mağazasını iki ay önce açacağını da duyurdu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir