Kriptolar:
32042
Bitcoin:
$67.997
% 1.61
BTC Dominasyonu:
%59.2
% 0.20
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 1.89
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 67.997
BTC Dominasyonu:
% 59.2
Piyasa Değeri:
$2.25 T

Ethereum’un Dencun Yükseltmesi, Layer-2 Ağlarındaki İşlem Hatalarını Artırdı

ethereum, dencun upgrade

Son araştırmalar, Ethereum‘un Mart ayında gerçekleştirilen Dencun güncellemesinin, layer-2 ağlarında işlem hatalarının artmasına neden olduğunu öne sürüyor.

Galaxy araştırmacısı Christine Kim, 22 Ağustos tarihli X makalesinde, Mart ortasında uygulanan Ethereum Dencun güncellemesinin, layer-2 ağlarında daha fazla başarısız işlemle sonuçlandığını belirtti. Bu durum, maliyetleri düşürmeyi amaçlayan bu iyileştirmenin beklenmeyen bir sonucu olarak ortaya çıktı.

21 Ağustos’ta yayınlanan Galaxy’nin “Dencun’dan 150 Gün Sonra” başlıklı makalesi, yükseltmenin işlem aktivitesini büyük ölçüde artırırken, aynı zamanda hata oranlarının da artmasına neden olduğunu gösterdi. Kim, hataların çoğunlukla bot aktivitesindeki artışla ilgili olduğunu ve bu artışın belki de bu ağlardaki düşen ücretlerden kaynaklandığını ifade etti.

Özellikle Base, Arbitrum ve OP Mainnet bu durumdan etkilendi. Araştırmaya göre, Base’deki hata oranları %21’e, Arbitrum’da %15,4’e ve OP Mainnet’te %10,4’e kadar yükseldi. Günlük 100 veya daha fazla işlem gerçekleştiren yüksek aktiviteye sahip adresler, bu hataların önemli bir bölümünü oluşturdu.

Bu Dikkatinizi Çekebilir: FED’in Faiz İndirimleri Bitcoin’i Nasıl Ateşliyor?

Ancak, tüm ağlarda maksimum %4 hata oranıyla daha az aktif adreslerde hata oranları önemli ölçüde düşük kaldı.

Ethereum’un layer-2 ağları bu tür sorunlarla karşılaşan tek ağ değil. 13 Ağustos’ta yayınlanan ayrı Coinbase raporları, Solana’nın da yüksek sayıda işlem hatası yaşadığını ortaya koydu; oy dışı işlem ücretlerinin %25 ila %45’inin başarısız işlemlerde boşa gittiği belirtildi.

13 Mart’ta Ethereum’a uygulanan EIP-4844 yaması, proto-danksharding olarak da bilinen veri bloblarını içeriyordu. Bu özellik, roll-up verileri için geçici bir depolama alanı sağlayarak yürütme katmanındaki yükü hafifletmek için tasarlandı, ancak beklenmeyen sonuçlara da yol açtı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir