Kriptolar:
29677
Bitcoin:
$61.610
% 1.64
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.56
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 61.610
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Ethereum’daki sorunsuz güncellemeye rağmen yatırımcılar Ethereum’larını çekiyor

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen Ethereum Birleşmesi’nin yankıları devam ederken yatırımcılar ETH’ye karşı temkinli duruş sergilediler birleşmenin ardından kripto para birimindeki değer kaybıyla birlikte temkinli oldukları doğrulandı.

CoinShares verilerine göre, ETH ile bağlantılı yatırım ürünlerinde, 16 Eylül’de biten hafta itibarı ile üst üste dördüncü haftada çıkış yaşanırken çekilen tutar 15,4 milyon doları aştı.

ETH tarafında bunlar yaşanırken, ETH’nin en büyük rakibi bitcoin’e ise 17,4 milyon dolar giriş gerçekleşti ve bitcoin beş haftadır devam eden çıkış döngüsünü kırmış oldu.

ETH fiyatı, birleşme sonrasında önemli ölçüde düştü. 15 Eylül’de gerçekleşen geçişin ardından ortalama beş gün sonra ETH 1.800 dolara yaklaşırken bugün ise 1.300 doların altına düştü.

Bu durumla ilgili olarak ETH’nin birleşmeye kadar olan süreçte yaşadığı ralliye katılan yatırımcıların pozisyonlarını satmış olabileceklerinden söz ediliyor.

Kripto veri şirketi Kaiko’nun ETH’nin birleşme sonrası neden bu kadar düştüğünü açıklamaya çalıştığı bir raporunda “Türev piyasalarındaki kaldıraçlı uzun pozisyonların büyük satışları spot fiyatlardaki düşüşü daha da kötüleştirdi” ifadeleri kullanıldı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir