Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.314
% 2.37
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.314
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Ethereum’da Kritik Gelişme: Ropsten PoS’e geçti!

Ethereum (ETH)’un çok beklenen PoW’dan PoS’a geçişi olan merge (birleşme) başladı. Ropsten testnet’te planlanan deneme yükseltmesi bugün beklendiği gibi sonuçlandı.

Ethereum merge bugün Ropsten testnet’te yayınlanıyor

Ethereum’a ekibi Ropsten testnet’i ilk olarak 2016’da piyasaya tanıttı. Ropsten temelde, Ethereum’un mainnet öncesinde geliştirme testine izin veren en eski test ağıdır. Diğer testnet’lere benzer şekilde, mainnet ile aynıdır. Sadece herhangi bir teknik sorun meydana geldiğinde hiçbir “gerçek” fon risk altında değildir.

Gelişiciler yükselmenin yayın tarihini ilk olarak 18 Mayıs’ta duyurdu. Bu tarihte, Ethereum çekirdek geliştiricisi Terence Tsao, Ethereum ile birlikte çalışan bir PoS ağı olan Ropsten’s Beacon Chain yapılandırmasının birleştirildiği ve istemci sürümlerinin yakında bekleneceği haberini verdi.

Bundan sonra, başka bir Ethereum geliştiricisi Tim Beiko ile 30 Mayıs’ta yeni bir işaret chain’in lansmanını duyuran ve 2 Haziran’da devreye giren Ropsten test ağı Merge için gerekli iki koşuldan biri olan Bellatrix yükseltmesiyle işler hızla ilerledi.

Geliştiriciler ayrıca, Ropsten Merge’in gerçekleştiği önceden belirlenmiş bir zorluk değerinin 50 katrilyon olmasına karar verdi. Böylece “Terminal Toplam Zorluk” (TTD) olarak adlandırılan değere karar vermek zorunda kaldı. Beiko tarafından açıklandığı gibi, “test ağlarındaki düşük PoW hash oranı ve ağ Bellatrix güncellemesiyle hazır olmadan önce Birleşmenin gerçekleşmesi riski nedeniyle” bu kadar yüksek bir değer seçildi.

ETH 2.0’dan önce en önemli adımlardan biri

Ethereum Vakfı bir blog gönderisinde ekipte kimlerin yer aldığını paylaştı. Ropsten Merge’e katılan istemci yazılım ekipleri arasında aşağıdaki isimler yer alıyor.

  • Lighthouse
  • Lodestar
  • Prysm
  • Nimbus
  • Teku
  • Besu
  • Erigon
  • Nethermind

Bugünkü Ropsten Merge, Ethereum’un bu yıl Ağustos ayında yapılması planlanan Konsensüs Katmanına (eski adıyla ETH 2.0) gerçek geçişinden önce çok önemli bir adım.

Özünde, Ethereum sonunda PoS mekanizmasına geçtiğinde geliştiricilere gelecekte işlerin nasıl görüneceğine dair ilk tadı veriyor. Ethereum Core geliştiricisi Preston van Loon geçen ay şöyle yazdı:

Ropsten’in birleştirilmesi, bu yıl Ethereum’un mainnet birleşmesine yönelik büyük bir test kilometre taşıdır.

Bu süreç birleşme için Ethereum ekibi yıllardır çalışıyor. Teni Pos modelinin enerji ve ücret maliyetlerini düşürmesi bekleniyor. Bunların dışında, merge ile Ethereum ağı daha ölçeklenebilir hale gelecek. Bu nedenle, Ethereum’un tarihindeki en büyük yükseltme olduğu söylenebilir. Başarılı olursa, analistlere göre Ethereum 2022 katalizörü olabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir