Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.910
% 1.03
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.910
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Ethereum PoW (ETHW) hard fork tarihini açıkladı

Ethereum ağının Merge güncellemesine 2 günden az bir süre kaldı. Bununla birlikte Ethereum ağının iş ispatı konsensüs modeline çalışmasına devam edip gelir akışını bozmak istemeyen madenciler, Merge sonrası çatallanma (fork) için çalışmalarına devam ediyor.

Ethereum PoW (ETHW) ana ağını kontrol eden ekip, resmi Twitter hesabı üzerinden ETH PoW ağının Merge güncellenmesinden 24 saat sonra yayına alınacağını açıkladı.

Ancak yapılan açıklamada ağın açılışının kesin zamanından bir saat önce duyuru yapılacağı belirtildi. Ayrıca ilk bloğun 2048 boş blok işlenmesinden sonra yayına alınacağı bilgisi de verildi.

Bu açıklamaların ardından kodun yayımlanmasında gecikme olması ve ChainID’nin son saatte kadar güncelleme kararı, bazı geliştiricileri endişelendiren gelişmeler olarak ortaya çıktı.

Ethereum PoW ağı ile ilgili getirilen eleştiriler arasında yeni bir zincir kimliğinin henüz oluşturulmadığı ağ birleşmesi sonrası aynı ChainID’nin kullanılması durumunda bunun çifte harcam saldırısı riski oluşturabileceği var.

Getirilen diğer eleştiriler arasında böyle ciddi bir organizasyonun blok üretimine geçmeden önce test çalışmaları yapması gerektiği de bulunuyor. Ayrıca neden hâlâ ChainID terminalinin değiştirilmediği kafa karışıklığına yol açmış durumda.

Merge güncellemesine sayılı saatler kala Ethereum PoW ağıyla ilgili ayrıntılar netleşmeye başlarken yeni Blockchain’in kullanıcılar ve kripto borsaları tarafından nasıl karşılanacağı merakla bekleniyor.

Ethereum fiyatında son durum

Ethereum fiyatı, yaklaşan büyük güncelleme öncesi bir miktar baskı altında gözüküyor. ETH, dün düşüş eğilimli bir grafik çizerken günün erken saatlerinde 1.700 doların altına sarktı. İlerleyen saatlerde dip fiyatlardan gelen alımlar ise ETH/USD’nin yeniden 1.700 dolar bandına dönmesini sağladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir