Kriptolar:
30392
Bitcoin:
$61.878
% 0.71
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 3.64
Korku & Açgözlülük:
30 / 100
Bitcoin:
$ 61.878
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Ethereum, Pectra Güncellemesini 2025’in İlk Çeyreğinde Yayınlamayı Hedefliyor

JPMorgan Analistlerinden Ethereum İçin Önemli Tarih

Ethereum çekirdek geliştiricileri, Pectra güncellemesini 2025’in ilk çeyreğinde yayınlamayı planladıklarını açıkladılar. Ethereum’dak bu yeni güncelleme, Ethereum Sanal Makinesi Nesne Formatı (EOF) adı verilen ve EVM kodunu geliştirmeyi amaçlayan 11 iyileştirme önerisini içeriyor. Pectra, doğrulayıcıların mevcut 32 ETH sınırını aşarak 2,048 ETH’ye kadar stake edebilmelerini sağlayacak olan EIP-7251’i de entegre edecek. Bu güncelleme, doğrulayıcıların daha az sayıda, fakat daha yüksek miktarda stake edilmiş doğrulayıcıları yönetmelerine olanak tanıyarak sistemi daha verimli hale getirebilir.

Ayrıca, mevcut hesap soyutlama önerisi EIP-3074, Vitalik Buterin tarafından sunulan yeni bir öneri olan EIP-7702 ile değiştirilecek. EIP-7702, Ethereum hesap adreslerinin bir işlem sırasında geçici olarak akıllı sözleşme cüzdanları gibi işlev görmesine ve işlemin ardından orijinal hallerine dönmelerine olanak tanıyan yeni bir işlem türü getirecek.

Geliştiriciler, bu güncellemeyi 2025’in ilk çeyreğinde hayata geçirmeyi hedeflediklerini bir yürütme katmanı toplantısında kararlaştırdılar. Pectra, Mart 2023’te başarılı bir şekilde uygulanan Dencun güncellemesinin ardından Ethereum için bir sonraki büyük güncellemeyi temsil ediyor.

EOF, Layer 1 ve Layer 2 seviyelerinde EVM kodunu iyileştirmeyi amaçlayan yaklaşık 11 iyileştirme önerisinden oluşuyor. EIP-7251 ise, doğrulayıcıların 32 ETH yerine 2,048 ETH’ye kadar stake etmelerine imkan tanıyarak, daha yüksek stake edilen doğrulayıcıları daha az sayıda ve daha verimli yönetmelerine olanak sağlayacak.

Bu yeni güncellemelerle birlikte Ethereum ağı, daha gelişmiş ve esnek bir yapıya kavuşmayı hedefliyor.


Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel Telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Ethereum, Pectra Güncellemesini 2025’in İlk Çeyreğinde Yayınlamayı Hedefliyor” te bir düşünce

  1. Pingback: Ledger Stax, Ön Sipariş Verenlere Gönderilmeye Başlandı! - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir