Kriptolar:
29659
Bitcoin:
$60.994
% 0.47
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.03
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.79
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 60.994
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.26 T

Ethereum Node’ların Yüzde 28’i Merge’e Hazır Değil

Ethereum‘un Merge’ü kapsamında gelecek güncellemelerden biri olan Bellatrix‘e Node‘ların yaklaşık yüzde 28’i hazır değil.

Merge, Ethereum ve kripto dünyasında şu dönemde merakla beklenen bir konu.

Node’lar Güncellemeyi Alamayabilir

Her geçtiğimiz gün daha da yaklaşan Ethereum Merge’ü tüm dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Ethereum’un yapacağı bu büyük ağ güncellemesi temelde ağın kapasitesini artırmayı ve gas ücretlerini düşürmeyi hedefliyor. Güncellemeler sonucunda Ethereum ağı Proof of Work konsensüsünden Proof of Stake’e geçecek.

Ethereum’un Proof of Stake konsensüsüne geçmesinin adımları Ethereum Vakfı’nın 24 Ağustos tarihli yayınladığı duyuruda bildirilmişti. Bellatrix güncellemesinin ağda aktif olması ise 6 ila 20 Eylül arasında gerçekleşecek. Ardından gelecek Paris güncellemesiyle her şey beklenildiği gibi giderse “Merge” gerçekleşmiş olacak.

Bellatrix Beacon Chain’de 144896 dönemi için zamanlanmıştı. Bunun 6 Eylül’de Türkiye saati ile 14:34:47’de gerçekleşmesi bekleniyor. Bu süreden önce bütün node operatörlerinin node’larını son sürüme güncellemesi gerekiyor. Bunun sonucu olarak node’ların yüzde 72,6’sı Merge’e hazır iken kalan kısmı ise hala güncellemelerini tamamlamamış durumda. Eğer son sürüm güncellemesi tamamlanmazsa nodelar takılı kalabilir.

Ethereum node’larının Merge’e hazırlık durumu

Ethernodes üzerindeki Merge’e hazırlık haritasına göre, node’ların sadece 1.540 gerekli yükseltmeyi yazı yazılırken tamamlamış durumdaydı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir