Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.039
% 0.69
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.039
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Ethereum neden düştü? Arkasında madenciler mi var?

Ethereum birleşmesinden önce ağ üzerinde blok oluşturarak ödül toplamak için çalışan madenciler toplam 341 milyon dolarlık Ethereum (ETH) elde etmişlerdi.

Şimdi, birleşmenin tamamlanmasından bir hafta sonra ise analistler, madencilerin bu birikimlerini satmalarının Ethereum düşüşünde önemli bir rol oynayabileceğini düşünüyor. Öyle ki ETH fiyatı geçen ay yüzde 19 düştü.

Bankless editörü Lucas Campbell, konuyla ilgili olarak, “Madencilerin ETH’lerini elden çıkarmaları önümüzdeki aylarda da devam edecek. Yukarı yönlü ivmeyi yakalamak için bunu aşmamız lazım” diye yazdı.

CoinDesk – UnknownOn-chain verilerine göre Ethereum madencileri 12-19 Eylül arasında toplam 16 bin ETH’yi elden çıkardı. Bu, madencilerin elindeki toplam bakiyeyi 245 bin ETH yani yaklaşık 319 milyon dolara indirdi.

IntoTheBlock’un Araştırma Lideri Lucas Outumuro, düşüşün madencilerin diğer zincirlere kaymasından kaynaklandığını belirtti. Outumuro, madenciler için “Elde ettikleri kârı diğer zincirlere taşıyorlar” dedi.

Bunun yanında madencilerin ETH’leri elden çıkarmaları FED’in faiz arttırma kararıyla da çakıştı. Bu karar da hisselerden kripto paralara tüm varlıkların fiyatlarında bir düşüşe neden oldu.

Dijital varlık yönetimi şirketi Arca’nın yatırım başkanı Jeff Dorman ise madencilerin hareketinin fiyatların zayıflamasına yol açmış olabileceğini ancak tüm madencilerin satış yapmayıp, bazılarının ileride daha iyi fiyata satabilmek için ellerindeki Ether’leri tutabileceğini söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir