Kriptolar:
29756
Bitcoin:
$67.060
% 1.38
BTC Dominasyonu:
%54.4
% 0.24
Piyasa Değeri:
$2.43 T
% 3.07
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 67.060
BTC Dominasyonu:
% 54.4
Piyasa Değeri:
$2.43 T

Ethereum Name Services’in Arkasındaki Şirket, GoDaddy’e Dava Açtı

Ethereum Name Services’in (ENS) arkasındaki şirket, bir web alan isminin satışı sebebiyle GoDaddy’e dava açtı.

True Names Ltd. tarafından açılan davaya göre GoDaddy, eth.link alan ismini yanlışla üçüncü tarafa sattı. Bu yılın başlarında verilen mahkumiyet kararının ardından hapis cezası çeken Virgil Griffith, bunun sözleşmenin bir ihlali olduğunu söyledi.

Ethereum Name Services’in Arkasındaki Şirketten Dava

Şikayet, ABD Arizona Bölge Mahkemesi’ne sunuldu. Şikayet içerisinde GoDaddy ile birlikte Dynadot ve Manifold Finance de yer aldı. Davada True Names Ltd., hukuk firması Crowell & Moring LLP tarafından temsil ediliyor.

ENS hizmeti, Ethereum cüzdan adreslerinin yerini alabilecek çeşitli adlar sunar. Şirket, web tarayıcılarında kripto adreslerinin kullanımına izin vermek için eth.link adresini kullanıyor. Bu ENS’nin GoDaddy’E kaydettirmiş olduğu alan ismiydi.

Şirket operasyonlarını yürütmek için eth.link alan adını kullanırken, yapılan şikayette bu adresin ilk kez 2018 yılında eski çalışan Griffith tarafından kaydettirildiği belirtildi.

Griffith, daha sonra Kuzey Kore yaptırımlarını ihlal etmesi sebebiyle manşetlerde kendisine yer buldu. Olayın ardından 63 ay hapis cezasına çarptırıldı.

True Names, Griffith’in hapiste olması sebebiyle ilk etapta alan ismini Temmuz 2022’de yenilemediğini ifade etti. Ancak alan isminin sona ermesinden sonraki ek süre boyunca True Names adına easyDNS adlı bir hizmet tarafından yeniden kayıt yapıldığı vurgulandı.

Şirket daha sonra GoDaddy’nin 3 Eylül’de kendilerini bilgilendirmeden alan ismini Dynadot’a sattığını belirtti. Bu olayın ardından GoDaddy’e ulaşmak isteyen davacılar taleplerine yanıt alamadıklarını ifade etti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir