Kriptolar:
29537
Bitcoin:
$63.619
% 0.13
BTC Dominasyonu:
%53.3
% 0.09
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 0.05
Korku & Açgözlülük:
69 / 100
Bitcoin:
$ 63.619
BTC Dominasyonu:
% 53.3
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Ethereum Mucidi Vitalik Buterin: Bu Altcoin’ler Ponzi!

Ethereum mucidi Vitalik Buterin, Bankless podcast’inde ETH ve diğer kripto para birimleri hakkında yorumlarını paylaştı. Ethereum yaratıcısı Vitalik Buterin, Merge gerçekleşene kadar ETH’nin fiyatlandırılacağını düşünmüyor.  İşte detaylar…

Vitalik Buterin, Ethereum için beklentilerini aktardı

Bankless podcast’iyle yakın zamanda yapılan bir röportajda Buterin, Ethereum’un proof-of-stake’ine geçişini işaret eden Merge’ün hemen fiyatlandırılmasını beklemediğini söyledi.  Buterin, olayın sadece “piyasa açısından” değil, aynı zamanda psikolojik ve anlatısal olarak da fiyatlandırılmasının etkilerine atıfta bulunduğunu açıkladı. Ethereum’un Proof-of-Work’ten (PoW) geçiş yapıp yapmayacağı ve ne zaman yapacağı konusunda uzun süredir şüpheci olan ağın eleştirmenleri için aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Biliyorsunuz, bugün bile birçok insan bu çevre sorunu sanki ölümcül kusurmuş gibi davranıyor. Bu noktada, çok sayıda insanı bir yere gideceğine ikna etmenin tek yolunun gerçekten oraya gitmek olduğunu düşünüyorum. Bu gerçekleştiğinde, birçok fikir değiştirecek.

Bu sırada ETH, 24 saatte yüzde 10 artışla 1.618 dolara yükseldi. Piyasa katılımcıları, bu olumlu fiyat hareketini büyük ölçüde, geçici olarak Eylül’de yapılması planlanan yaklaşan Merge ile ilgili iyimserliğe bağlıyor. Bu iyimserliğe bağlı olarak Çarşamba günü, aktif ETH adreslerinin sayısı yüzde 48 artarak tüm zamanların en yüksek seviyesi 1,06 milyona ulaştı.

Buterin, bu kripto paralara karşı uyardı

Ayrıca Ethereum yaratıcısı Vitalik Buterin, Twitter takipçilerini çok büyük getiriler sunan kripto para projelerine yatırım yapmamaları konusunda uyardı.  Çarşamba günü bir tweet’te Buterin, “kripto alanı için önemli bir dersin” ne olduğunu açıkladı. Buterin’e göre bu ders, bir protokol, kripto para birimini stake etmek için yıllık yüzde 20’lik bir oran (APR) sunuyorsa, bunun bir Ponzi olacağını bilmektir.

Buterin Twitter’da, “Kötü projeleri tamamen engelleyemeyiz, bu yüzden gücümüzle onlara karşı korumalıyız” dedi.  Tüm kripto para yatırımcıları hemfikir olmasa da, sunulan getirinin büyük ölçüde projenin işleyişine bağlı olduğunu savundu. Bu sırada, Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere, Terra’nın Anchor Protocol’ünün yatırımcılara yüzde 20 APR teklif ettiğini belirtmekte fayda var. Anchor dışında yüzde 20’lik APR teklif eden başka kripto para protokolü, şimdilik bulunmuyor.

Ekosistem gelişirken, TerraUSD sahiplerinin yüzde 70’inden fazlası varlıklarını DeFi platformuna yatırmıştı. Bir zamanlar, Anchor platformunda 17,15 milyar dolarlık kilitli toplam değer (TVL) bulunmaktaydı. Ancak bu miktar, Terra’nın algoritmik stablecoin’i TerraUSD’nin (UST) çöküşü ile birlikte, bir gecede çöktü.   Terra ekosisteminin çöküşü, tüm kripto endüstrisi boyunca aşamalı etkilere sahipti. Bitcoin, Ethereum ve daha geniş kripto piyasası, olayın ardından keskin düşüşler yaşadı. Bu sırada, çeşitli kripto kredi platformu ve fonu iflas başvurusunda bulundu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir